fbpx
17.2 C
Kecskemét
2023. szeptember 25., hétfő

FRISS HÍREK

Biztosítás nélkül maradtak a tűzoltók, mert túl drága lett a díj

Április közepén megszűnt a csoportos baleset- és életbiztosítás a tűzoltóknak, így a munka közben bekövetkezett sérülés, vagy halál miatt az érintettek nem jogosultak biztosítási sérelemdíjra.

A hírre közleményben reagált a Belügyminisztérium (BM) – leírták, hogy azért nem kötötték újra a biztosításokat, mert az túl drága lett volna. A tárca idén február 27-én közbeszerzést írt ki a csoportos élet- és balesetbiztosítási szolgáltatásra a 2023-24. évre vonatkozóan, de túlságosan megdrágult a szolgáltatás.

„A biztosítótársaságok a változatlan létszámadatok és kártérítési díjtételek ellenére radikális, többszörös szolgáltatási díjemelkedést tartalmazó ajánlatot adtak. A legkedvezőbb ajánlat 445,8 millió forint volt egy évre, a korábbi 122 millió forinttal szemben” – írta a BM.

Hozzátették, hogy mivel a több mint 300 millió forintos áremelésre költségvetési fedezet nem állt rendelkezésre, ezért az eljárás eredménytelenül zárult. Az állomány viszont nem maradhat biztosítás nélkül, így a tájékoztatás alapján a BM megoldást talált a helyzetre:

Hasonló cikkünk:  Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselő totális háborút ígért Botka László ellen, ha megfosztják képviselőségétől

„[A Belügyminisztérium] a továbbiakban az elmúlt évek biztosítási díjaival megegyező összeget fizet ki a káreseményekből eredő károk mérséklése érdekében a korábbi biztosítotti körbe tartozó állománytagok részére. A támogatást visszamenőleges hatállyal, 2023. április 12-től biztosító szabályozás előkészítése megkezdődött.”

via 24.hu

Hasonló cikkünk:  A válság ellenére milliárdok áramlanak Lázár Jánoshoz, és a vízágyban fekvő tehenekhez

Hirdetés

Felkapottak

Kerékpárral tekert esküvőjére az ifjú pár Kecskeméten, éppen az autómentes napon

A kecskeméti Juhász Imre és Juhász Eliza mindketten imádnak bringázni, így nem is volt kérdés számukra, hogy menyasszonyi autó...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...