fbpx

FRISS HÍREK

Biztosítás nélkül maradtak a tűzoltók, mert túl drága lett a díj

- Advertisement -

Április közepén megszűnt a csoportos baleset- és életbiztosítás a tűzoltóknak, így a munka közben bekövetkezett sérülés, vagy halál miatt az érintettek nem jogosultak biztosítási sérelemdíjra.

A hírre közleményben reagált a Belügyminisztérium (BM) – leírták, hogy azért nem kötötték újra a biztosításokat, mert az túl drága lett volna. A tárca idén február 27-én közbeszerzést írt ki a csoportos élet- és balesetbiztosítási szolgáltatásra a 2023-24. évre vonatkozóan, de túlságosan megdrágult a szolgáltatás.

„A biztosítótársaságok a változatlan létszámadatok és kártérítési díjtételek ellenére radikális, többszörös szolgáltatási díjemelkedést tartalmazó ajánlatot adtak. A legkedvezőbb ajánlat 445,8 millió forint volt egy évre, a korábbi 122 millió forinttal szemben” – írta a BM.

Hozzátették, hogy mivel a több mint 300 millió forintos áremelésre költségvetési fedezet nem állt rendelkezésre, ezért az eljárás eredménytelenül zárult. Az állomány viszont nem maradhat biztosítás nélkül, így a tájékoztatás alapján a BM megoldást talált a helyzetre:

Hasonló cikkünk:  Hajdu Szabolcs: húsz, normál költségvetésű magyar film is készülhetne a Petőfi-film árából

„[A Belügyminisztérium] a továbbiakban az elmúlt évek biztosítási díjaival megegyező összeget fizet ki a káreseményekből eredő károk mérséklése érdekében a korábbi biztosítotti körbe tartozó állománytagok részére. A támogatást visszamenőleges hatállyal, 2023. április 12-től biztosító szabályozás előkészítése megkezdődött.”

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...