fbpx
13.5 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Az előrejelzések szerint hétvégére itt az eső, javulhat az aszályhelyzet

- Advertisement -

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) közleménye és az előrejelzések szerint a hétvégétől mérsékelten javulhat az aszályhelyzet, bár a napokban tomboló hőség fokozott figyelmet igényel a vízügyes szakemberektől is. A hétvégére jelzett csapadék stabilizálhatja a vízrendszereket – írták.

A Duna és a Tisza vízgyűjtő területén is csapadékot várnak a szakemberek. A Dunánál jellemzően 10-63 milliméter közötti eső valószínű, a csapadék zöme péntektől vasárnapig hullik majd, a Tiszánál elsősorban a szlovákiai és a magyarországi részeken, ahol 50-74 milliméternyi csapadék is hullhat szombat és kedd között.

Magyarországon is változékonyabb időjárás várható, mérsékelt és rövid ideig tartó lehűléssel. A hidegfront átvonulásával többfelé fordulhat elő záporeső, zivatar. A legfrissebb előrejelzés szerint az átlagosnál nagyobb bizonytalansággal a következő 6 napban főleg a középső és keleti országrészben, területi átlagban jelentős mennyiségű csapadék érkezhet.

Hasonló cikkünk:  Az Orbán-kormánynak egyetlen női tagja sincs, ezzel nagyon szűk csoportba került a világ országai közül

A vízigények továbbra is jelentkeznek a Tisza-Körös völgyi Együttműködő Vízgazdálkodási Rendszeren. Az idény végéig csaknem 20 millió köbméternyi öntözésre, 17 millió köbméter vízigény pedig halastavakra várható.

A legfrissebb vízállás-előrejelzések szerint a Dunán Budapestnél szombattól határozott vízállás-emelkedés valószínűsíthető. A Ráckevei-Soroksári-Duna-ágon a folyamatos szivattyús vízpótlás még mindig szükséges. A folyó alacsony vízállása miatt a Duna-ág vízpótlását tehát már nem csak a Kvassay-zsilipen történő szivattyúzással, hanem a tassi műtárggyal is tudják támogatni – áll az OVF közleményében.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...