fbpx
15 C
Kecskemét
2023. május 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Az előrejelzések szerint hétvégére itt az eső, javulhat az aszályhelyzet

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) közleménye és az előrejelzések szerint a hétvégétől mérsékelten javulhat az aszályhelyzet, bár a napokban tomboló hőség fokozott figyelmet igényel a vízügyes szakemberektől is. A hétvégére jelzett csapadék stabilizálhatja a vízrendszereket – írták.

A Duna és a Tisza vízgyűjtő területén is csapadékot várnak a szakemberek. A Dunánál jellemzően 10-63 milliméter közötti eső valószínű, a csapadék zöme péntektől vasárnapig hullik majd, a Tiszánál elsősorban a szlovákiai és a magyarországi részeken, ahol 50-74 milliméternyi csapadék is hullhat szombat és kedd között.

Magyarországon is változékonyabb időjárás várható, mérsékelt és rövid ideig tartó lehűléssel. A hidegfront átvonulásával többfelé fordulhat elő záporeső, zivatar. A legfrissebb előrejelzés szerint az átlagosnál nagyobb bizonytalansággal a következő 6 napban főleg a középső és keleti országrészben, területi átlagban jelentős mennyiségű csapadék érkezhet.

Hasonló cikkünk:  Az árstopok után/mellett itt van a kötelező akció

A vízigények továbbra is jelentkeznek a Tisza-Körös völgyi Együttműködő Vízgazdálkodási Rendszeren. Az idény végéig csaknem 20 millió köbméternyi öntözésre, 17 millió köbméter vízigény pedig halastavakra várható.

Hasonló cikkünk:  Továbbra is érdemes takarékoskodni Magyarországon, hiába csökken a gáz tőzsdei ára

A legfrissebb vízállás-előrejelzések szerint a Dunán Budapestnél szombattól határozott vízállás-emelkedés valószínűsíthető. A Ráckevei-Soroksári-Duna-ágon a folyamatos szivattyús vízpótlás még mindig szükséges. A folyó alacsony vízállása miatt a Duna-ág vízpótlását tehát már nem csak a Kvassay-zsilipen történő szivattyúzással, hanem a tassi műtárggyal is tudják támogatni – áll az OVF közleményében.

via 24.hu

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...