fbpx
0 C
Kecskemét
2023. november 30., csütörtök

FRISS HÍREK

Piaccal indul újra a Kecskeméti Szatyor Bevásárló Közösség

- Advertisement -

Hosszú szervezés után újraindul a Kecskeméti Szatyor Bevásárló Közösség. Legnagyobb örömükre azoknak, akik szeretik tudni azt, hogy honnan kerül az asztalukra a zöldség, a gyümölcs, a tojás, hogy milyen eljárással készül a pékáru, netalántán a natúrkozmetikum. A rendeléseket szeptember 30-tól fogadják az online felületükön, az első átadónapra október 7-én kerül sor, amikor ismét kézbe vehetjük a helyi termelők egészséges portékáit.

Előbb egy piacozós délután lesz szeptember 30-án

Beharangozóként a Szatyor önkéntesei minden régi és új vásárlót várnak személyesen egy piacozós délutánra szeptember 30-án, ahol a vásárlók találkozhatnak a régi és az új termelőkkel, akiktől a jövőben beszerezhetik majd a finomságokat. A rögtönzött termelői piacon, a Gizella téren, ahol a Kecskeméti Szatyor Bevásárló Közösség átadónapjai is lesznek, bárki kóstolhat, illetve vásárolhat zöldségeket, gyümölcsöket, lekvárokat, mézeket, szörpöket, zöldségkrémeket, mikrozöldeket, tojást, tejtermékeket, kenyeret és pékárut, natúrkozmetikumokat, zero waste termékeket.

Az önkéntesek részletes tájékoztatást adnak arról hogyan is működik a rendelés és az átadás, kik a termelők, hogyan kerülnek kiválasztásra, de arról is, hogy miért fontos az élelmiszerönrendelkezés megteremtése és ezért mit próbál tenni a Szatyor Egyesület.

Hasonló cikkünk:  Kisebb korrekciók lehetnek az Izsáki úti kerékpáros közlekedésben, de minden más marad

A piacozás időpontja: szeptember 30. 15-18 óráig.
Cím: Kecskemét Gizella tér 3/e (Vadaspark melletti kereszteződés, Coop áruház mellett)

Bemutatkozott a Szatyor a Városi Civil Kerekasztal által rendezett Civil Korzón / Fotó: Kecskeméti Szatyor Egyesület

Kecskeméti Szatyor Közösség több mint 10 éve alakult Kecskeméten, de az utóbbi néhány évben, a koronavírus-járvány időszakában ideiglenesen felfüggesztette a tevékenységét. A közösség tagjai olyan tudatos fogyasztók, akik az egészséges, a helyi és a vegyszermentes termelést részesítik előnyben. Az önszerveződő csoport számára fontos a kíméletes, emberi léptékű mezőgazdálkodás ügye, az élelmiszerönrendelkezés erősítése, a helyi termelők segítése, ami közösségük jól felfogott érdeke is. Gondolják ezt azért is, mert, amikor egyre drágább az élelmiszer és követhetetlen, hogy milyen eljárással termelik a zöldségeket, akkor jó, ha a közelből és ellenőrzött helyről szerezhetik be az asztalra kerülő mindennapi ételt. A Szatyor szervezője a népszerű Magvas Nap eseménysorozatnak is, amely idén immár kilencedik alkalommal került megrendezésre.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Sokaknak nem tetszik a kecskeméti színház előtti „új” járda

Nem végeztünk reprezentatív közvéleménykutatást. Az egyik nagy, kecskeméti Facebook csoport posztja alatt néztük át a kommenteket, ebből vontuk le...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...