fbpx

FRISS HÍREK

Piaccal indul újra a Kecskeméti Szatyor Bevásárló Közösség

- Advertisement -

Hosszú szervezés után újraindul a Kecskeméti Szatyor Bevásárló Közösség. Legnagyobb örömükre azoknak, akik szeretik tudni azt, hogy honnan kerül az asztalukra a zöldség, a gyümölcs, a tojás, hogy milyen eljárással készül a pékáru, netalántán a natúrkozmetikum. A rendeléseket szeptember 30-tól fogadják az online felületükön, az első átadónapra október 7-én kerül sor, amikor ismét kézbe vehetjük a helyi termelők egészséges portékáit.

Előbb egy piacozós délután lesz szeptember 30-án

Beharangozóként a Szatyor önkéntesei minden régi és új vásárlót várnak személyesen egy piacozós délutánra szeptember 30-án, ahol a vásárlók találkozhatnak a régi és az új termelőkkel, akiktől a jövőben beszerezhetik majd a finomságokat. A rögtönzött termelői piacon, a Gizella téren, ahol a Kecskeméti Szatyor Bevásárló Közösség átadónapjai is lesznek, bárki kóstolhat, illetve vásárolhat zöldségeket, gyümölcsöket, lekvárokat, mézeket, szörpöket, zöldségkrémeket, mikrozöldeket, tojást, tejtermékeket, kenyeret és pékárut, natúrkozmetikumokat, zero waste termékeket.

Az önkéntesek részletes tájékoztatást adnak arról hogyan is működik a rendelés és az átadás, kik a termelők, hogyan kerülnek kiválasztásra, de arról is, hogy miért fontos az élelmiszerönrendelkezés megteremtése és ezért mit próbál tenni a Szatyor Egyesület.

Hasonló cikkünk:  Dürgés és futás: újra Túzokünnepet rendeznek Bösztörpusztán

A piacozás időpontja: szeptember 30. 15-18 óráig.
Cím: Kecskemét Gizella tér 3/e (Vadaspark melletti kereszteződés, Coop áruház mellett)

Bemutatkozott a Szatyor a Városi Civil Kerekasztal által rendezett Civil Korzón / Fotó: Kecskeméti Szatyor Egyesület

Kecskeméti Szatyor Közösség több mint 10 éve alakult Kecskeméten, de az utóbbi néhány évben, a koronavírus-járvány időszakában ideiglenesen felfüggesztette a tevékenységét. A közösség tagjai olyan tudatos fogyasztók, akik az egészséges, a helyi és a vegyszermentes termelést részesítik előnyben. Az önszerveződő csoport számára fontos a kíméletes, emberi léptékű mezőgazdálkodás ügye, az élelmiszerönrendelkezés erősítése, a helyi termelők segítése, ami közösségük jól felfogott érdeke is. Gondolják ezt azért is, mert, amikor egyre drágább az élelmiszer és követhetetlen, hogy milyen eljárással termelik a zöldségeket, akkor jó, ha a közelből és ellenőrzött helyről szerezhetik be az asztalra kerülő mindennapi ételt. A Szatyor szervezője a népszerű Magvas Nap eseménysorozatnak is, amely idén immár kilencedik alkalommal került megrendezésre.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...