fbpx

FRISS HÍREK

Az M5-ös autópályán futva menekült a román embercsempész

- Advertisement -

A Bács-Kiskun vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai szakították meg azt az életveszélyes mutatványt, amit egy futva menekülő román embercsempész produkált január 30-án 21 óra 30 perckor az M5-ös autópálya 75-ös kilométerénél.

A rendőrök megállítottak egy olasz rendszámú személygépkocsit. A sofőr nem várta meg az intézkedést, hanem a kocsiból kiszállva átugrott a szalagkorláton és a pályatest másik oldalán, futva kezdett menekülni. Az egyenruhások pár másodperc alatt elfogták a férfit, a gyorsaságuk könnyen lehet, hogy megmentette a menekülő életét.

A férfi azért menekült, mert a kocsiban rajta kívül kilenc határsértő utazott. A magukat indiai és afgán állampolgárnak valló férfiak sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A 30 éves román sofőr a gyanú szerint ellenszolgáltatás fejében a határsértőknek segítséget akart nyújtani, hogy azok Nyugat-Európába jussanak.

Hasonló cikkünk:  Bács-Kiskunban egyre többen adnak vért

A Bács-Kiskun vármegyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya vele szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított. A férfit előállították, és gyanúsítottként kihallgatását követően őrizetbe veszik. A nyomozók előterjesztést tesznek az embercsempész letartóztatásának indítványozására, a migránsokat pedig a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

via Blikk

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...