fbpx
21 C
Kecskemét
2023. május 30., kedd

FRISS HÍREK

Kecskeméti programot tervez hét végére? Ezt ne hagyja ki

Idén is megrendezik a Kecskeméti Városszépítő Egyesület és a Bács-Zödért Zrt. közös eseményét, a Barackfa virágzás ünnepét. A március 25-én 10 órakor kezdődő, a Bács-Zöld Kft. hűtőházához tervezett eseményen a látogatóknak lehetőségük lesz arra, hogy nevükkel és telefonszámukkal felpántlikázzanak egy számukra szimpatikus gyümölcsfát. Erre azért van szükség, mert később a Zöldért Zrt. értesítheti a pántlikázókat arról, hogy a fa terem, akik így eldönthetik, hogy az adott áron szeretnék-e leszedni a gyümölcsöt a fáról.

A szervezők az esemény ideje alatt a gyerekeknek külön programokkal készülnek, míg az udvarban több megyei kertészeti vállalkozással is megismerkedhetnek a résztvevők. Lehetőség lesz többek között gyümölcs oltványokat, burgonyavető gumókat, lekvárokat és gyümölcsleveket vásárolni, de a látogatók akár termelői szaktancsadást is igénybe vehetnek. Mindeközben a zenei aláfestést a Csipkefa zenekar adja majd ifj. Mészáros János vezetésével.

Hasonló cikkünk:  A kecskeméti LUK vicces-szomorú története
Hasonló cikkünk:  "Legendát nem lehet venni!" - a KTE játéka mellett a kecskeméti szurkolók skandálása is nagyot szólt

A vendégeket a házigazdák szarvasragu ízelítővel, valamint a Zöldért Zrt. gyümölcseiből készült párlatokkal várják. A rendezvényen emellett képviselteti magát az Aranybarna Palacsinta családi vállalkozás is, akik becsületkasszás rendszerben kínálják terméküket.

Az eseményen a magyar népzene szerelmesei is megtalálhatják a számításukat, a szervezők ugyanis a helyszínre várják Csík János, Kossuth-díjas zenészt, a Csík zenekar alapítóját, aki egy meglepetés produkcióval is készül. Emellett a Barackfa virágzás ünnepén részt vesz Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, valamint Király József, a Kecskeméti Városszépítő Egyesület elnöke is.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...