fbpx

FRISS HÍREK

Kecskeméti programot tervez hét végére? Ezt ne hagyja ki

- Advertisement -

Idén is megrendezik a Kecskeméti Városszépítő Egyesület és a Bács-Zödért Zrt. közös eseményét, a Barackfa virágzás ünnepét. A március 25-én 10 órakor kezdődő, a Bács-Zöld Kft. hűtőházához tervezett eseményen a látogatóknak lehetőségük lesz arra, hogy nevükkel és telefonszámukkal felpántlikázzanak egy számukra szimpatikus gyümölcsfát. Erre azért van szükség, mert később a Zöldért Zrt. értesítheti a pántlikázókat arról, hogy a fa terem, akik így eldönthetik, hogy az adott áron szeretnék-e leszedni a gyümölcsöt a fáról.

A szervezők az esemény ideje alatt a gyerekeknek külön programokkal készülnek, míg az udvarban több megyei kertészeti vállalkozással is megismerkedhetnek a résztvevők. Lehetőség lesz többek között gyümölcs oltványokat, burgonyavető gumókat, lekvárokat és gyümölcsleveket vásárolni, de a látogatók akár termelői szaktancsadást is igénybe vehetnek. Mindeközben a zenei aláfestést a Csipkefa zenekar adja majd ifj. Mészáros János vezetésével.

Hasonló cikkünk:  A piacnál gyűjtött aláírást a Jobbik az 5 ezer forintos éves kamarai hozzájárulás eltörléséért

A vendégeket a házigazdák szarvasragu ízelítővel, valamint a Zöldért Zrt. gyümölcseiből készült párlatokkal várják. A rendezvényen emellett képviselteti magát az Aranybarna Palacsinta családi vállalkozás is, akik becsületkasszás rendszerben kínálják terméküket.

Az eseményen a magyar népzene szerelmesei is megtalálhatják a számításukat, a szervezők ugyanis a helyszínre várják Csík János, Kossuth-díjas zenészt, a Csík zenekar alapítóját, aki egy meglepetés produkcióval is készül. Emellett a Barackfa virágzás ünnepén részt vesz Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, valamint Király József, a Kecskeméti Városszépítő Egyesület elnöke is.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...