fbpx

FRISS HÍREK

Milyen előnyökkel jár az internetes rádióadás hallgatása az analóggal szemben?

- Advertisement -

“A rádiózás nem vész el, csak átalakul” – akár ez is lehetne a szállóigéje annak a jelenségnek, ami napjainkban történik a rádióhallgatási szokások változása kapcsán. 

A hagyományos analóg közvetítés helyett ugyanis egyre többen választják a modern internetes adásokat: nem véletlenül! Az online műsorszórás ugyanis számos olyan problémát megold, melyek korábban csak borsot törtek a hallgatók orra alá. Ha például te is a MyOnlineRadio weboldalát használod, akkor biztosan nem találkozol majd az alábbi kellemetlen helyzetekkel.

Nem vagyok benne a vételi körzetben, nem tudom fogni az adást

Az analóg rádióközvetítésnek földrajzi korlátai vannak, hiszen a jeleket sugárzó tornyok csak megadott távolságokat tudnak lefedni, ráadásul a domborzati akadályok gyakran árnyékolják a hullámokat. A kisebb, regionális csatornák pedig csak kis területet tudnak lefedni, így ha te mondjuk Szegeden vagy, akkor aligha tudsz analóg módon hallgatni egy Győrből közvetítő, helyi jellegű csatornát. 

Az internetes rádiózásnál viszont nincs efféle akadály. Mivel a műsort itt az online térben éred el, így nincsenek földrajzi határok, csupán az a lényeg, hogy legyen aktív internetkapcsolatod, és máris hallgathatod a kedvenc rádiódat, akár még külföldről is. 

Borzalmas a hangminőség, állandóan recseg az adás

Ó, igen, micsoda ismerős helyzet! Aki valaha rádiózott a hagyományos módon, annak nem kell magyarázni a “finomhangolás” kényes művészetét. Azaz amikor milliméterről-milliméterre, óvatosan mozgatjuk az antennát, tekerjük a frekvenciakereső gombot, hogy megtaláljuk azt a szerencsés együttállást, amikor tisztán szól az adás. 

Hasonló cikkünk:  A kormány több milliárd forinttal támogatja a turisztikai ágazatot, köztük a kávéházi cigányzenészeket is

Ha pedig valaki véletlenül megmozdítja a készüléket, vagy netán viharos idő jön, akkor újra jön a recsegés, és mindent kezdhetünk elölről. 

Nos, az internetes adásnál szerencsére ettől sem kell tartani! Itt stabil internetkapcsolat esetén a hangminőség kiváló, nincs zavaró sistergés, és nem kell az antennával sem bűvészkedni, hogy tiszta legyen a vétel.

Nagyon tetszett az előző dal, de nem tudom, mi volt a címe

Valljuk be, elég zavaró lenne, ha a műsorvezetők minden egyes dal címét és előadóját bemondanák a műsorba. Így viszont roppant bosszantó tud lenni, ha hallasz egy szuper zenét, de fogalmad sincs, ki énekelte, ezáltal rákeresni sem tudsz. 

Ám az online rádiózásnál ez sem okoz gondot, hiszen a rádiós weboldalon pár kattintással megtalálod az imént játszott dalokat tartalmazó listát, így pár perc alatt megtudod az előbb hallott zene adatait.

Lemaradtam a kedvenc műsoromról

A XXI. században már alapvető, hogy ne mi igazítsuk az időbeosztásunkat a televízió- és rádióműsorhoz, hanem az igazodjon hozzánk. Analóg rádiózásnál erre sajnos még ma sincs lehetőség, ám a MyOnlineRadio weboldalán a rádiós archívumban bármikor visszahallgathatod a korábbi műsorokat. 

Így ha bármi elfoglaltság miatt lemaradtál volna a kedvenc adásodról, később is bepótolhatod, amikor akad egy kis időd. 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...