fbpx

FRISS HÍREK

A legnagyobb jövedelme Szalay-Bobrovniczkynak, a legkisebb Semjén Zsoltnak volt tavaly a kormány tagjai közül

- Advertisement -

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszternek több, mint hárommilliárd forintnyi jövedelme volt tavaly. Ezzel egy nagyságrenddel nagyobb keresete volt, mint a többi miniszternek. A kormány honlapjára feltöltött dokumentumokból kiderül még, hogy a sorban a szintén külön adózó jövedelmekből élő Pintér Sándor következik, majd a feltaláló Rogán Antal. A lista végén van Orbán Viktor, Gulyás Gergely és Varga Judit.

A miniszterek között elég nagy jövedelmi különbségek vannak, a leggazdagabb Szalay-Bobrovniczky tavaly több, mint hárommilliárdot vihetett haza, míg a kisebb jövedelmű Semjén Zsolt „mindössze” 44 milliót, azaz havi 3,67 millió forintot. Orbán Viktor a lista vége felé található, bár a miniszterek nagy része elég szépen eloszlik a 40 és 80 millió forint közötti bevételi sávban.

Ebből a kategóriából négyen lógnak ki: Szalay-Bobrovniczky, Lantos Csaba és Pintér azért, mert külön adózó jövedelmeik vannak, Rogán Antal pedig a találmánya miatt.

Hasonló cikkünk:  Az Alaptörvény megkaphatja a tizenharmadik módosítását

Az alacsony jövedelműek közé tartozik a kormányon belül Orbán Viktor miniszterelnök, aki 2021-ben 31 milliós jövedelem után 4,7 millió forint szja-t fizetett be. Tavaly már 47,2 millió forintos adóalap után 7,1 millió forintot adózott. Ez még a bruttó négymilliós havi jövedelmet sem éri el. Kicsit kevesebbet, 44,1 millió forintot keresett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

A lista megtalálható a Telex cikkében, ahol részletesebben is olvashat az egyes miniszterek jövedelméről.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kicsi volt a nomád magyaroknak a Kárpát-medence – Rácz Lajos klímatörténész a kecskeméti könyvtárban

A honfoglaló magyarok életformájához kicsinek bizonyult a Kárpát-medence. A török háborúk kora alatt az elődeink radikálisan átalakították a természeti...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...