fbpx
14 C
Kecskemét
2023. október 4., szerda

FRISS HÍREK

A zuhanytálcás megoldás is lehet esztétikus

A fürdőszoba kialakítása, felújítása az otthon szempontjából kulcskérdés, hiszen ez az a hely, amely szinte kizárólagosan csak a családtagok privilégiuma, és amelyet naponta többször is használunk. Nem lehet csupán esztétikai szempontok alapján dönteni, a rendelkezésre álló hely, a lehetőségek is nagymértékben befolyásolják, érdemes a legfontosabbakra koncentrálni. 

Korszerűsítésnél, főként lakás esetében sok esetben a zuhanytálcás megoldás az egyetlen lehetőség a műszaki kivitelezhetőség miatt. Többféle megoldás közül választhatsz, mutatjuk, hogy a szögletes zuhanytálca mikor jó döntés.

Figyelmet a fürdőszobának!

Az otthon kialakításánál a fürdőszobának gyakran kisebb figyelmet szentelünk, mint amilyet érdemelne annak alapján, hogy milyen fontos szerepet tölt be egy család életében. Különböző méretű szögletes vagy íves, aszimmetrikus, beépített vagy egyedi kialakítású, kerámia vagy akril zuhanytálca közül választhatsz elképzeléseidnek, a kívánt stílusnak megfelelően.

A maximális kényelem érdekében érdemes átgondoltan megtervezni a fürdőszoba minden részletét, nemcsak a burkolatokat, a szanitereket, a csaptelepeket és egyéb kiegészítőket, hanem a tisztálkodási rutinjainknak megfelelő funkcionális elrendezést is. 

Tökéletes és ötletes térkihasználással egy kisebb méretű helyiségből is ki lehet hozni a maximálisat a reggeli készülődés vagy egy pihentető fürdés számára is.

Milyen zuhanyzót válasszunk?

A rohanós hétköznapokban egy zuhanyzó jobban kihasználható, mint egy kád, ráadásul sokan előnyben részesítik a gyors tisztálkodási lehetőséget, azonban van, amikor a helyszűke miatt nincs más választás. 

Hasonló cikkünk:  Dekor falfestés: egyedi megoldás az unalmas helyiségekre

Amennyiben a zuhanykabin mellett döntünk, nemcsak a rendelkezésre álló terület nagysága alapján kell kiválasztani a megfelelő zuhanytálcát, hanem a fürdőszoba stílusához, a szokásokhoz is kell igazítani. A tálca mélysége, anyag és mérete is meghatározó, a lehetőségek száma pedig szinte végtelen, így jó, ha van némi elképzelésed már az elején. Íves és szögletes, alacsony, magas és mély zuhanytálcák közül választhatsz, leggyakoribb alapanyagok a kerámia és az akril, de műmárványból is készülhet. 

Hasonló cikkünk:  A magyar munkaerő Ausztriába megy, a thai pedig helyettük Magyarországra jön dolgozni

Mikor válassz szögletes zuhanytálcát?

A szögletes zuhanytálca számos előnnyel jár, amelyek miatt sok otthonban jó megoldást jelent. Optikailag nagyítja és kiválóan kihasználja a rendelkezésre álló teret a fürdőszobában, így kis alapterületű helyiségekbe ideális. Mivel egyenes oldalai vannak, könnyebben illeszkedik a sarokba vagy egyenes fal mellé.

Nagyobb fürdőszobákban jó térelválasztó lehet, segíthet felosztani a fürdőszobát, elkülöníteni az egyes funkciókat. Modern fürdőszobák esetén elengedhetetlen egy szögletes zuhanyzó, ugyanis stílusában ez tükrözi leginkább a minimalizmust, kontrasztot ad, ellensúlyozza az esetleges íveket.

Megvalósítás előtt minden esetben tervezz, akár többféle megoldást is kipróbálva, hogy végső soron a legideálisabb megoldás kerüljön megvalósításra, és sok évig élvezd a szép és kényelmes fürdőszobát!

Hirdetés

Felkapottak

Pesty László első „ügye” a Kecskemét melletti gyümölcsfeldolgozó pár milliárdos csalása

A 24.hu írta meg hétvégén, hogy Pesty László közzétette az első ügyet, ami szerinte a NER működését mutatja be. Pesty...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...