fbpx

FRISS HÍREK

A zuhanytálcás megoldás is lehet esztétikus

- Advertisement -

A fürdőszoba kialakítása, felújítása az otthon szempontjából kulcskérdés, hiszen ez az a hely, amely szinte kizárólagosan csak a családtagok privilégiuma, és amelyet naponta többször is használunk. Nem lehet csupán esztétikai szempontok alapján dönteni, a rendelkezésre álló hely, a lehetőségek is nagymértékben befolyásolják, érdemes a legfontosabbakra koncentrálni. 

Korszerűsítésnél, főként lakás esetében sok esetben a zuhanytálcás megoldás az egyetlen lehetőség a műszaki kivitelezhetőség miatt. Többféle megoldás közül választhatsz, mutatjuk, hogy a szögletes zuhanytálca mikor jó döntés.

Figyelmet a fürdőszobának!

Az otthon kialakításánál a fürdőszobának gyakran kisebb figyelmet szentelünk, mint amilyet érdemelne annak alapján, hogy milyen fontos szerepet tölt be egy család életében. Különböző méretű szögletes vagy íves, aszimmetrikus, beépített vagy egyedi kialakítású, kerámia vagy akril zuhanytálca közül választhatsz elképzeléseidnek, a kívánt stílusnak megfelelően.

A maximális kényelem érdekében érdemes átgondoltan megtervezni a fürdőszoba minden részletét, nemcsak a burkolatokat, a szanitereket, a csaptelepeket és egyéb kiegészítőket, hanem a tisztálkodási rutinjainknak megfelelő funkcionális elrendezést is. 

Tökéletes és ötletes térkihasználással egy kisebb méretű helyiségből is ki lehet hozni a maximálisat a reggeli készülődés vagy egy pihentető fürdés számára is.

Milyen zuhanyzót válasszunk?

A rohanós hétköznapokban egy zuhanyzó jobban kihasználható, mint egy kád, ráadásul sokan előnyben részesítik a gyors tisztálkodási lehetőséget, azonban van, amikor a helyszűke miatt nincs más választás. 

Hasonló cikkünk:  Kecskemétig érnek a Széchenyi Bank-per szálai

Amennyiben a zuhanykabin mellett döntünk, nemcsak a rendelkezésre álló terület nagysága alapján kell kiválasztani a megfelelő zuhanytálcát, hanem a fürdőszoba stílusához, a szokásokhoz is kell igazítani. A tálca mélysége, anyag és mérete is meghatározó, a lehetőségek száma pedig szinte végtelen, így jó, ha van némi elképzelésed már az elején. Íves és szögletes, alacsony, magas és mély zuhanytálcák közül választhatsz, leggyakoribb alapanyagok a kerámia és az akril, de műmárványból is készülhet. 

Mikor válassz szögletes zuhanytálcát?

A szögletes zuhanytálca számos előnnyel jár, amelyek miatt sok otthonban jó megoldást jelent. Optikailag nagyítja és kiválóan kihasználja a rendelkezésre álló teret a fürdőszobában, így kis alapterületű helyiségekbe ideális. Mivel egyenes oldalai vannak, könnyebben illeszkedik a sarokba vagy egyenes fal mellé.

Nagyobb fürdőszobákban jó térelválasztó lehet, segíthet felosztani a fürdőszobát, elkülöníteni az egyes funkciókat. Modern fürdőszobák esetén elengedhetetlen egy szögletes zuhanyzó, ugyanis stílusában ez tükrözi leginkább a minimalizmust, kontrasztot ad, ellensúlyozza az esetleges íveket.

Megvalósítás előtt minden esetben tervezz, akár többféle megoldást is kipróbálva, hogy végső soron a legideálisabb megoldás kerüljön megvalósításra, és sok évig élvezd a szép és kényelmes fürdőszobát!

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...