fbpx
16.5 C
Kecskemét
2024. május 6., hétfő

FRISS HÍREK

A gyerekszobai szőnyeg kiválasztása

- Advertisement -

A gyerekszobák lelke a szőnyeg, úgyhogy egyáltalán nem mindegy, hogy milyet választunk. A kisbaba szobájában a szülők szempontját kell figyelembe venni elsősorban, hiszen ők azok, akik ott virrasztanak, ha beteg a kicsi. Ha már nagyobbacskák, akkor pedig a gyerekek igényeit és ízlését kell szem előtt tartanunk, mindamellett, hogy összhangban legyen a szőnyeg a bútorzattal is.

Mi alapján választunk gyerekszőnyeget?

Tudtad, hogy a gyerek szőnyeg nemcsak melegen tart és a padlót védi, hanem számos egyéb rendeltetése is van? Ha nem, akkor gyere velünk a gyerekszobák birodalmába, ahol leleplezzük a titkokat!

Amikor szőnyeget választunk a legkisebbek szobájába, több szempontot tartunk szem előtt. Mivel ez az a helyiség, ahol nagyobb igénybevételnek van kitéve a kárpit, mint máshol, ezért alaposan megnézzük a minőséget, a tisztíthatóságot, a strapabíróságot.

De vajon a gyerekeket is érdeklik ezek az elvárások? Egy cseppet sem! Őket egy dolog érdekli, mégpedig a minta!

A gyerek szőnyeg rejtélyes funkciói

Az autópályán haladnak a különféle járművek: autók, motorok, kamionok, buszok. Néha történik egy baleset, ilyenkor megérkeznek a mentők, a tűzoltók és a rendőrautók. Ellátják és kórházba szállítják a sérülteket, elvontatják a megrongálódott autókat, majd megtisztítják a terepet. Néha versenyezni is szoktak a bátrabb vezetők, máskor a tolatást, a parkolást gyakorolják az autópályás szőnyegen.

Vidám és mozgalmas perceket ígér az ugróiskola, amit érdemes meggondolni, ha emeleten lakunk. Egy lábon és két lábon felváltva haladnak a kicsik a szőnyeg másik széle felé, aztán indul elölről a móka, míg ki nem fárad teljesen a kis örökmozgó.

Hasonló cikkünk:  Nyárias húsvéthétfő után lehülés, szerdától itt a tavasz

Betűk vagy számok? Nem lehet kihívás egyik sem, hiszen a gyerek szőnyeg segítségével ez is megtanulható. Jól bevésődik a kis agytekervényekbe, hogy véletlenül se felejtsék el és ne keverjék össze őket a kis lurkók.

A praktikusság is fontos szempont

A Szőnyeg textil webáruház széles palettáján minden gyermek megtalálja kedvencét. Ha nem szeretnénk az egész szobát a kedves figurákkal borítani, vehetünk kisebb szőnyeget is, amit akár a padlószőnyeg egy részére is helyezhetünk.

Ha nem engedjük meg a gyerekeknek, hogy a szobában étkezzenek, akkor is előfordulhatnak kisebb szőnyegbalesetek, úgyhogy mindenképp az egyszerűen karbantartható típusok közül kell választanunk.

Ehhez többnyire a rövidebb szálú fajták a legalkalmasabbak, ugyanis abban nem fognak elveszni az apró játékok, a kisautók, a legó. Ez nemcsak a tisztíthatóság, hanem a balesetek megelőzése miatt is fontos, ugyanis rendkívül kellemetlen mezítláb rálépni egy ilyen kis alkatrészre. Ráadásul az autók kereke is kisebb eséllyel fog elakadni benne.

A színek választásánál pedig az az alapelv, hogy a szoba többi színéhez is illeszkedjen a szőnyeg. Ha megjelennek a kárpiton azok az árnyalatok, amelyek a függönyön, a párnákon, akkor valószínűleg megvan az összhang is.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...