fbpx

FRISS HÍREK

Alkotmánybírósági figyelmeztetést kaptak a panaszkodók

- Advertisement -

Augusztus elsejétől módosul az alkotmányjogi panasz benyújtására vonatkozó egyik fontos szabály. Erre az Alkotmánybíróság hívta fel a figyelmet. Mint írták, az alaptörvény-ellenes bírói döntés ellen az egyedi ügyben érintett személy vagy szervezet az alkotmányjogi panaszt hamarosan kizárólag az ügyben eljáró elsőfokú bíróság útján terjesztheti elő.

Az alkotmányjogi panasz benyújtására közvetlenül az Alkotmánybíróságon már nem lesz lehetőség, az Alkotmánybíróságon benyújtott alkotmányjogi panaszokat az Alkotmánybíróság nem küldi meg az elsőfokú bíróságnak, és eljárást sem indít az ügyben.

Az Alkotmánybíróság emlékeztet rá, hogy főszabályként akkor nyújtható be alkotmányjogi panasz, ha az indítványozónak az Alaptörvényben biztosított jogát bírósági döntéshozatalnál  sértették meg, de kivételesen akkor is be lehet nyújtani, ha az indítványozót az ügyében bírói döntés nélkül, közvetlenül hatályosuló jogszabály miatt érte jogsérelem.

Hasonló cikkünk:  Direkt36: Kiszivárogtak az MCC luxusköltései

Forrás: 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...