fbpx

FRISS HÍREK

660 milliót volt kénytelen visszautalni a bajai önkormányzat

- Advertisement -

Hosszabb előkészítés és próbálkozás után 2019 kora tavaszán a kormány úgy döntött, 660 millió forintot biztosít a bajai uszoda és az élményfürdő, valamint gazdaságos üzemeltetési tervének elkészítésére.

A határozat szerint a forrás döntő részét kizárólag egy központi közbeszerzésekkel foglalkozó budapesti cégre bízták, amely ezt a munkát a mai napig nem végezte el.
Az önkormányzat a szükséges adatokat és információkat biztosította. Ezek ismeretében már több mint fél éve lehetősége volt a szerződésben vállalt feladat elindítására, de nem tette meg – írja Széll Péter alpolgármester a baja.hu-n közzétett cikkben.

Az önkormányzat a kisebb rész közbeszerzését lebonyolította, de az csak a nagyobb részhez illesztve, annak meghirdetését feltételezve érvényesülhetett volna.

Többször kérték a határidő módosítását, amire a jogszabályok lehetőséget biztosítottak, de a legutóbbi kérelmükre a mai napig nem kaptak választ az illetékes minisztériumtól.
A 660 milliót hiánytalanul visszautalták az utolsó, még érvényes határidőt követően, mert csak ezt tehették.

Hasonló cikkünk:  Bács-Kiskunban egyre többen adnak vért

A központi közbeszerző cég kérésükre sem adott magyarázatot arra, miért nem teljesítette azt a feladatát, ami miatt nem lehetett tovább lépni. Ezért a napokban egyeztető tárgyalásra hívták a központi közbeszerző cég vezetőjét, hogy adjon magyarázatot arra, miért nem végezték el a feladatukat, továbbá egyeztessék az esetleges per előtt az álláspontjaikat.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...