fbpx
24.5 C
Kecskemét
2023. szeptember 26., kedd

FRISS HÍREK

Ezek a hátrányai, ha vállalkozásunknak az otthonunk a székhelye

Mindenképpen szükségünk van székhelyre, de hol legyen?

Amikor egyéni vállalkozásba kezdünk, nem csak az adózási formára, illetve a tevékenységi körre kell figyelmet szánnunk, hanem arra is, hol lesz a székhelyünk. Ez egy olyan hely, ahol a  hivatalos iratainkat tarthatjuk, ahol a postai küldeményeket átvehetjük.

Van viszont egy olyan megkötés, miszerint ennek a mintegy hivatalosan bejegyzett irodának a valóságban is alkalmasnak kell lennie a feladatára, azaz nem lehet egy domb tetején lévő szőlős a székhelyünk, bármilyen nagyszerű is lenne. Továbbá a saját tulajdonú ingatlannak kell lennie, illetve egy olyan bérleménynek, amit használhatunk erre a célra és van is erről szerződésünk. Mivel nem mindenki számára adott ez a lehetőség, ha szeretnék elkerülni azt, hogy az otthonukat jelöljék meg székhelyül, aminek egyébként több hátulütője is van, akkor érdemes székhelyszolgáltatást igénybe venni. A Logosz cégcsoport országszerte és kecskeméti irodájukban is (Jókai u. 40.) foglalkozik a cégügyekhez kapcsolódó feladatok ellátásával, így székhelyszolgáltatás nyújtásával is. Mivel ennek a lényege a székhelyhez kapcsolódó kötelezettségek ellátása, ezért a bélyegző, a cégtábla biztosítása mellett a hatóságok felé is képviselik a vállalkozásunkat, a kért iratokat pedig átnyújtják, amit otthoni székhely esetén nekünk kellene vállalni.

Hasonló cikkünk:  Csütörtökön debütál a 100 éves Bauhaus animációs film Ulrich Gábor rendezésében

Amennyiben otthonunk a vállalkozásunk székhelye, számolnunk kell azzal, hogy a postai küldeményeket mi vesszük át, azaz mindig elérhetőnek kell lennünk az adott címen. Továbbá az ide érkező iratok átvételét is biztosítanunk kell, de éppígy a hivatalos okiratokat a hatóságok részére át kell tudnunk nyújtani. Az ügyfeleket nem minden esetben látnánk vendégül, de otthoni székhely esetén ezzel is számolnunk kell, ahogy a legrosszabb eshetőség szerint azt is figyelembe kell venni, hogy a végrehajtó az otthonunk értéktárgyait foglalja le egy esetleges végrehajtási folyamat esetén. Mindez elkerülhető, ha nem ezt a megoldást választjuk, hanem egy minimális havidíj fejében megbízási szerződést kötünk a székhelyszolgáltatóval.

Hasonló cikkünk:  Sorra postázzák vissza a szerzők Libriben árusított könyveit – visszatér a Három T?

(X)

Hirdetés

Felkapottak

Limuzin rozsdásodik a Lakos-tanya buszmegállónál, a buckavidék szomszédságában

Ha egyszer mesét írnak egy limuzinról, olyan befejezést kitalálni sem lehetne hozzá, mint amit az élet produkál: egy Lincoln...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...