fbpx

FRISS HÍREK

Ezek a hátrányai, ha vállalkozásunknak az otthonunk a székhelye

- Advertisement -

Mindenképpen szükségünk van székhelyre, de hol legyen?

Amikor egyéni vállalkozásba kezdünk, nem csak az adózási formára, illetve a tevékenységi körre kell figyelmet szánnunk, hanem arra is, hol lesz a székhelyünk. Ez egy olyan hely, ahol a  hivatalos iratainkat tarthatjuk, ahol a postai küldeményeket átvehetjük.

Van viszont egy olyan megkötés, miszerint ennek a mintegy hivatalosan bejegyzett irodának a valóságban is alkalmasnak kell lennie a feladatára, azaz nem lehet egy domb tetején lévő szőlős a székhelyünk, bármilyen nagyszerű is lenne. Továbbá a saját tulajdonú ingatlannak kell lennie, illetve egy olyan bérleménynek, amit használhatunk erre a célra és van is erről szerződésünk. Mivel nem mindenki számára adott ez a lehetőség, ha szeretnék elkerülni azt, hogy az otthonukat jelöljék meg székhelyül, aminek egyébként több hátulütője is van, akkor érdemes székhelyszolgáltatást igénybe venni. A Logosz cégcsoport országszerte és kecskeméti irodájukban is (Jókai u. 40.) foglalkozik a cégügyekhez kapcsolódó feladatok ellátásával, így székhelyszolgáltatás nyújtásával is. Mivel ennek a lényege a székhelyhez kapcsolódó kötelezettségek ellátása, ezért a bélyegző, a cégtábla biztosítása mellett a hatóságok felé is képviselik a vállalkozásunkat, a kért iratokat pedig átnyújtják, amit otthoni székhely esetén nekünk kellene vállalni.

Hasonló cikkünk:  Garázdaság miatt nyomoz a rendőrség a főtéren történt verekedés kapcsán

Amennyiben otthonunk a vállalkozásunk székhelye, számolnunk kell azzal, hogy a postai küldeményeket mi vesszük át, azaz mindig elérhetőnek kell lennünk az adott címen. Továbbá az ide érkező iratok átvételét is biztosítanunk kell, de éppígy a hivatalos okiratokat a hatóságok részére át kell tudnunk nyújtani. Az ügyfeleket nem minden esetben látnánk vendégül, de otthoni székhely esetén ezzel is számolnunk kell, ahogy a legrosszabb eshetőség szerint azt is figyelembe kell venni, hogy a végrehajtó az otthonunk értéktárgyait foglalja le egy esetleges végrehajtási folyamat esetén. Mindez elkerülhető, ha nem ezt a megoldást választjuk, hanem egy minimális havidíj fejében megbízási szerződést kötünk a székhelyszolgáltatóval.

(X)

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Két új kecskeméti polgármesterjelölt – bővülhet még a számuk

Hódi Zsuzsanna, a Mi Hazánk és Király József, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltje is leadta - Szemereyné...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...