fbpx
14.1 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

Szijjártó: a kormány feladata, hogy a magyar gazdaság a jövőben is növekedjen

- Advertisement -

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán jelentette be: „Szélesebb körben igényelhetik hétfőtől a vállalatok a beruházási támogatásokat”.

Az elmúlt három esztendőben egymást követő globális válságok ellenére a magyar gazdaság sorra döntötte a rekordokat: megdőlt a foglalkoztatotti, az export- és a beruházási rekord is – idézte fel a posztjában.

Szerinte az idei esztendő is hasonló lesz: az export 10 százalék feletti növekedése mellett az év első hét hónapjában eddig több mint 3000 milliárd forint értékben születtek beruházási döntések, ami a tavalyi első héthavi érték három és félszeresét jelenti. Ezek a beruházások több mint 11 ezer új munkahelyet hoznak létre, ami 50 százalékos növekedést jelent egyetlen év alatt.

Mint írja, a kormány feladata továbbra is biztosítani azt, hogy a magyar gazdaság a jövőben is növekedési pályán tudjon maradni, ezért „hétfőtől jelentős könnyítéseket vezetünk be a beruházási támogatások rendszerében.”

„Csökken a minimálisan elvárt beruházási volumen, így a kisebb vidéki településeken már 1,2 milliárd forintos beruházáshoz is igénybe vehető lesz a támogatás, az eddigi 4 milliárd forint helyett. Ezzel számos magyar tulajdonú vállalkozás számára is megnyílik a lehetőség, hogy akár 50 százalékos támogatást kapjon fejlesztéseihez.”

Emellett egyszerűsödik a támogatásokhoz kapcsolódó biztosítéki rendszer, és a jövőben Budapesten is támogathatóvá válnak megújuló energiatermelésre vonatkozó beruházások. „Mindezek mellett pedig Magyarország egész területén elérhetővé válik egy újfajta támogatás a környezetet kímélő gazdaságra történő átállást segítő stratégiai beruházásokhoz” – írta Szijjártó.

Hasonló cikkünk:  Szegeder: Az nem kifejezés, hogy olcsó a Mere

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...