fbpx
22.9 C
Kecskemét
2024. május 2., csütörtök

FRISS HÍREK

Családi fesztivál lesz a Szórakaténuszban

- Advertisement -

Szóraka Feszt néven családi fesztivált tartanak a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhelyben szeptember 9-én, amelyet hagyományteremtő céllal először rendeznek meg.

Bognár Gabriella, a múzeum vezetője elmondta: a Szóraka Feszt nemcsak a gyerekekre koncentrál játékos programokkal, hanem a felnőtteket is várja, hiszen “játszani mindenki szeret”. A fesztivál a család minden tagjának élményt, hagyományos kulturális értékeket közvetítő programokat nyújt.

Lesz jóga gyerekeknek játékos, könnyed gyakorlatokkal – ezzel nyitják meg a fesztivált. Majd a Guruló cirkusz című előadásban a tradicionális cirkuszi számok jelennek meg vásári bábjátékban. A felnőttek játékos workshop segítségével új szemszögből ismerhetik meg a játékot mint az önismeret eszközét. A délután folyamán Paár Julcsi Kerekerdő című mesekoncertjére várják a családokat, végül Weöres Sándor A teljesség felé című zenés irodalmi est zárja a napot.

Hasonló cikkünk:  Egy törvényjavaslat szerint tilos lesz energiaitalt árusítani 18 év alattiaknak

Lesznek egész napos programok is: a Bábakalács Társulat kandikaszínháza, a múzeum udvarán és körtermében ügyességi játékokok, kiállításokhoz kapcsolódó nyomozó, kereső és kvízjátékok és több kézműves foglalkozás.

A programok ingyenesek, további részletek a https://kkjm.hu/jatek-mese-szorakozas-az-egesz-csaladnak oldalon találhatók.

via Librarius

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...