fbpx
21.9 C
Kecskemét
2023. szeptember 25., hétfő

FRISS HÍREK

Lelkes fiatalok országosan is hiánypótló vitákat indítanak Szegeden

Szeptember elsején 19 órakor a szegedi Hági udvarban új vitasorozatot indít Paprikás Ankét néven egy szegedi fiatalokból álló lelkes közösség. A Meritus a helyi közélet újrateremtésén, felpezsdítésén dolgozik, így országosan is hiánypótló vitákat szerveznek majd fontos témákról, érdekes előadókkal.

Ilyen fontos téma például az agyelszívás, a fiatalok elvándorlása elleni küzdelem, vagy a lokális ökológiai gondolkodás erősítése és a vidéki Magyarország kihívásainak megismerése.

Az első rendezvénye témája: Mi a jobb- és mi a baloldal? Hogyan értelmezhetőek ezek a – politikai – fogalmak a 21. században? Két fiatal gondolkodó segítségével keresik a választ:

  • Czopf Áron eszmetörténésszel, aki a Kommentár folyóirat munkatársa és a Kommentár Klub visszatérő vendége,
  • valamint Sipos Balázs irodalmárral, aki Tamás Gáspár Miklós életműkiadásának szerkesztője és a Partizán című közéleti műsor közreműködője.
Hasonló cikkünk:  A Szeged–Röszke-vasútvonal költségvetését 5 milliárddal toldották meg

A cikket a Szegeder és a KecsUP együttműködésének keretében szemlézzük, a teljes cikket itt olvashatja.

Hasonló cikkünk:  Új kilátóval gazdagodott a szegedi Dóm

Hirdetés

Felkapottak

Kerékpárral tekert esküvőjére az ifjú pár Kecskeméten, éppen az autómentes napon

A kecskeméti Juhász Imre és Juhász Eliza mindketten imádnak bringázni, így nem is volt kérdés számukra, hogy menyasszonyi autó...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...