fbpx

FRISS HÍREK

Ha a honvédelmi miniszter engedélyt ad, bárki viselhet katonai egyenruhát és rendfokozatot

- Advertisement -

Egy új kormányrendelet szerint a háborús veszélyhelyzetre hivatkozással bárki katonai egyenruhában járkálhat, ha erre a honvédelmi miniszter – jelenleg Szalay-Bobrovniczky Kristóf – engedélyt ad. Ha minden igaz, saját magát is beleértve.

A Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent rendelet így szól: „az Ukrajna területén fennálló fegyveres konfliktusra, illetve humanitárius katasztrófára tekintettel, valamint ezek magyarországi következményeinek az elhárítása és kezelése érdekében veszélyhelyzet kihirdetéséről és egyes veszélyhelyzeti szabályokról szóló 424/2022. (X. 28.) Korm. rendelet szerinti veszélyhelyzet ideje alatt” lehetővé teszi, hogy a honvédelemért felelős miniszter (a továbbiakban: miniszter) egyedi döntésében meghatározott személy is viselhet a Magyar Honvédségnél rendszeresített egyenruhát, illetve az egyenruhán elhelyezett rendfokozati vagy megkülönböztető jelzéseket.

Eddig a honvédségi törvény részletesen szabályozta, hogy ki viselhet egyenruhát és azon milyen rendfokozatot, illetve egyéb megkülönböztető jelzést használhat: az aktív honvédek, a nyugállományúak, a tartalékosok viselhetnek a rendelkezésre állás időszakában, a rendvédelmi állomány tagja akkor, ha a Honvédség érdekében végeznek tevékenységet stb.

Hasonló cikkünk:  Társadalmi egyeztetéssel kezdik a KRESZ megújítását

Akiket a miniszter erre feljogosít, az egyenruhát és az azon elhelyezett rendfokozati vagy megkülönböztető jelzéseket ingyenesen kapják meg arra az időszakra, amíg a miniszteri engedély szól.

via 444

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...