fbpx
1.6 C
Kecskemét
2023. december 8., péntek

FRISS HÍREK

Többen a vártnál jóval magasabb gázszámlát kaptak

- Advertisement -

Az RTL híradója egy diktálós gázfogyasztó esetét mutatta be: amíg tavaly októberben 85 köbméter gázért 11 ezer forintot fizetett, idén 89 köbméterért már 28 ezret számláztak ki neki. Egy szakértő szerint részben az állami MVM Zrt. bonyolult rendszere, részben a rekordmeleg ősz okozta ezeket az anomáliákat.

Balogh József energiapiaci szakértő szerint „annyira komplikált lett a fogyasztási görbe és a hőmérsékletfüggés satöbbi, hogy az átlagfogyasztó már semmi nem ért meg az egészből”. Az is probléma lehet, ha a fogyasztó úgy van nyilvántartva, hogy csak fűtésre használja a gázt – ebben az esetben nulla köbméter kedvezményes árú járt neki szeptemberig. Ugyanakkor valójában ezzel főz vagy állítja elő a meleg vizet is.

Hasonló cikkünk:  A magyar vállalkozók mostantól minden év december első péntekén ünnepelhetnek

Balogh szerint előbb-utóbb mindenki számlája egyenesbe jön, de egy ilyen erősen inflációs évben „nem mindegy, hogy a fogyasztó pénze áll a szolgáltatónál, vagy a szolgáltató pénze a fogyasztónál”.

Az MVM szerint az okozza a problémát, hogy „idén a fűtési időszak kezdete eltolódott, így a számlák azonos fogyasztás mellett is nagyobb arányban tartalmazhatnak versenypiaci költségeket tükröző árat”. Azoknak, akik nem tudják egy összegben kifizetni a várt számla esetleg sokszorosát, azt ajánlották, hogy jelezzék ezt az ügyfélszolgálaton.

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Tornyokban állnak Mercedes-akkumulátoros ládák egy kecskeméti telephelyen

Szemfüles és egyben aggódó olvasónk értesítette szerkesztőségünket, hogy egy kecskeméti telephelyen rengeteg fa ládát tárolnak, és a feliratból -...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...