fbpx
21 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

- Advertisement -

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat is megkereste, hogy minél több emberhez eljusson törekvésük.

Kecskemét közösségi közlekedése nem zökkenőmentes, azt leszámítva sem, hogy az elmúlt időszakban az Izsáki út felújítása még jobban megnehezítette az utasok és a Kecskeméti Közlekedési Központ, azaz a KeKo életét is. Az aktivisták, akik elmondásuk szerint maguk is rendszeres utazók, legfőbb törekvése az, hogy egy fenntartható, gyorsabb és kényelmesebb tömegközlekedés valósuljon meg városunkban.

Első lépésükként az utazási igényekhez igazítanák a buszmegállók elhelyezését, ehhez gyűjtenek jelenleg adatokat, és a közvélemény alapján, egy folyamatosan frissülő térképen illusztrálják a megreformált megállóhelyeket.

Ezen kívül többek között tervben van még a város több pontján szakasosan megjelenő buszsávok kialakítása és a Kiskörút teljes átszervezése is.

Hasonló cikkünk:  Kányádi Sándor, Weöres Sándor és Buda Ferenc verseitől volt hangos a főtér

Az aktivisták kiemelik, hogy nem ők a legfőbb szakértők és a döntéshozók sem, törekvésük céljai között szerepel az is, hogy eljuttassák hangjukat az illetékesekhez, hogy versenyképes közlekedés alakuljon ki Kecskeméten. Mindenki tud segíteni, várnak minden kérdést, ötletet és véleményt a Redditen és a Facebookon is!

Az ügy kapcsán megkerestük a Kecskeméti Közlekedési Központot is, válaszaikkal frissítjük majd a cikket. Az alábbi kérdésekkel fordultunk hozzájuk:

– Hallottak-e már erről a civil kezdeményezésről?
– Ismerik-e a begyűjtött adatokat?
– Van-e lehetőség arra, hogy lakossági igény alapján szervezzék a közösségi közlekedést?
– Terveznek-e bármilyen együttműködést, találkozót a civil kezdeményezés képviselőivel?
– Nyitottak lennének-e rá?

Ha van véleménye a téma kapcsán, akkor írjon nekünk a szerkesztoseg@kecsup.hu-ra!

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...