fbpx

FRISS HÍREK

Nincs elfelejtve, idén kezdhetik építeni a trieszti magyar tengeri kikötőt

- Advertisement -

2019 júliusában derült ki, hogy Magyarország kikötőt vesz az olaszországi Triesztben, 2020 végéig tartott az állami átvétel. Keresztes László, LMP-s képviselő írásbeli kérdésére Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára válaszolt szintén írásban: idén elkezdődhet a trieszti magyar tengeri kikötő építése.

Magyar Levente szerint folyamatosak az egyeztetések az olasz féllel, és a tárgyalások jelen állása szerint a partfalépítés és mederkotrási munkák ebben az évben megindulhatnak.

Tavaly júliusban hagyta jóvá az illetékes kikötői hatóság a magyar tulajdonban lévő, trieszti kikötő termináljának rakpartosítását.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be, hogy létrejött a megállapodás, amelynek eredményeképp a magyar vállalatok 2026-tól már igénybe vehetik exporttevékenységükhöz a trieszti kikötő magyar tulajdonú részét.

Hasonló cikkünk:  Magyar politikusokat is lefizethettek orosz propaganda terjesztésére

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...