fbpx

FRISS HÍREK

30 milliós állami támogatást kapott az Ápoló Klub

- Advertisement -

30 millió forintot kap egy nemrég létesült kecskeméti magánklub, az önkormányzati fenntartású Hírös Agórának (volt Erdei Ferenc Művelődési Központ) viszont nem jut egy fillér sem a Demeter Szilárd-féle állami klub- és koncerthelyszín-támogatásból – írta meg a Telex.hu.

Mint ismeretes, 1,4 milliárd forintot osztott szét az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából és a Petőfi Irodalmi Múzeum szakmai közreműködésével az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a koronavírus-járvány miatt leállt könnyűzenei iparnak mentőöv gyanánt.

A kisebb klubok esetében maximum 9 millió forintra, a nagyobbak esetében 30 millióra lehetett pályázni.

A pályázati eredmények kihirdetése után kiderült, hogy az átfogó mentőcsomagból nem részesült mindenki – sőt, sok olyan klub pályázatát utasították el, amely évente több száz élőzenei koncertet tart.

A 9 millió forintos pályázatok esetében egyértelműen látszik, hogy a pályázatokat elbírálók feltűnően a fideszes vezetésű városokat preferálták. Így az ország egyik legrégebbi aktív klubjának számító bajai Armstrong sem nyert. A Kecskeméten pályázó Kristó-Ker Kft. szintén nem nyert a Mirage könnyűzenei koncertek szervezésére és koncertterem infrastrukturális fejlesztésére, hiába adták oda a termüket a kampányban a KecskemétRocks film bemutatójára.

Kecskeméten egy pár hónapos klubot tartottak érdemesnek a milliókra

Kecskemét szempontjából kiemelendő, hogy a 30 milliós pályázat egyik nyertese a GVH Szórakoztató Kft., amely a kecskeméti Ápoló Klub üzemeltetésére és fejlesztésére kapott pénzt.

Hasonló cikkünk:  A klímaváltozás sérti a magánélethez és a családi élethez való jogot - történelmi döntés Strasbourgban

A kft. 2019-ben 44 millió 810 ezer forintért vásárolta meg a Rudolf Laktanya területén kialakított, a klubnak helyet adó telket a várostól. A telek értékesítési pályázatára egyetlen jelentkezőként, a megszabott minimális vételárnál 10 ezer forinttal többet ajánlva nyertek. A cég egyik tulajdonosa és ügyvezetője Versegi Ádám, a kecskeméti VER-BAU Építőipari és Szolgáltató Kft. egyik tulajdonosának, Versegi Jánosnak a fia. Versegi Ádám korábban marketingmenedzserként dolgozott a családi cégben. A VER-BAU rendszeresen nyer állami közbeszerzéseket, a cég építette 2019-ben a  Széktói Stadion melletti Kecskeméti Atlétikai Centrumot 701 millió forint állami forrásból, dolgoztak a budapesti nagykörúti villamospálya felújításán is. Az Ápoló Klub épületeinek renoválását is a VER-BAU végezte. 2020. június 19-én nyílt meg a klub, majd november 11-én a járvány miatt bejelentették, hogy bezárnak.

A Művház nem kap semmit

Nem nyert viszont a Kecskemét város tulajdonában álló Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft. a Hírös Agóra koncerthelyszínének fejlesztésére. Az intézmény 1975-ben jött létre, évente több mint 4000 különböző kulturális és közösségi programon 900 ezer látogatót fogad. Rendszeresek a klasszikus és könnyűzenei koncertek.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...