fbpx

FRISS HÍREK

Lejer: Örülünk, hogy a kormány az egyszer elutasított jobbikos javaslatot végül megfogadta

- Advertisement -

Minap jelentette be Orbán Viktor, hogy eltörlik a 25 év alattiak személyi jövedelemadóját 2022 januárjától. Az ötlet nem túl eredeti, hiszen ezzel már próbálkozott a Jobbik is korábban. 2020. februárjában a fideszes Bánki Erik vezette kormánypárti többségű parlamenti gazdasági bizottság nem vette tárgysorozatba ezt a felvetést, így a parlament elé sem került. A február 17-i ülés jegyzőkönyvéből részlet:

Lejer Zoltán, a Szövetség frakciójában ülő jobbikos önkormányzati képviselő szerint a Fidesz végül csak megvalósította a Jobbik ötletét. Talán nem is véletlenül éppen most. Egy friss közvélemény-kutatás szerint éppen a fiatalok körében népszerűtlenek a fiatal demokraták. A Medián-Omnibusz felmérése szerint a 30 év alattiak körében csaknem kétszer annyian támogatják az ellenzéki listát, mint a kormánypártokat (41%:22% az arány az ellenzék javára).

Hasonló cikkünk:  Nem segítenek tovább a cseh rendőrök a szerb–magyar határon, mert már kevés a migráns

Lejer Zoltán a KecsUP-nak elmondta, hogy a Jobbik azért 29 éves korig adott volna szja mentességet – és azért különbözik Orbán bejelentésétől -, mert 25 éves korig még sok fiatal a tanulmányait végzi. Főként azok, akik sok éves egyetemi képzés után jó fizetést kaphatnak majd, de ők kiesnek majd ebből a körből.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...