fbpx
19 C
Kecskemét
2024. május 2., csütörtök

FRISS HÍREK

Magyarra cserélték az óriáskerék cseh feliratát az ellenzéki sajtótájékoztató után

- Advertisement -

Horváth Órisákerék – hirdeti a matrica Kecskemét új attrakcióját. De nem volt ez mindig így. December 1-jén még az volt a jegyváltó fülkére írva, hogy Vyhlídkové kolo. Ez a Google fordítója szerint csehül van, és azt jelenti, hogy városnéző kerék.

Decembre 1-jén a kecskeméti ellenzék azzal állt elő, úgy tudják, hogy külföldi cég hozta ide az óriáskereket. Aminek örülnek, azonban elfogadhatatlannak tartják, ahogyan idejött az óriáskerék. A sajtótájékoztatón egy kecskeméti vállalkozónak írt városházi levelet olvastak fel, amelyben elutasították az óriáskereket arra hivatkozva, hogy sok a főtéren az építkezés és az állványzat. Ugyanakkor egy „nem magyar” cég felállíthatta az óriáskereket, sőt az illetékes bizottságokat megkerülve – hangzott el az ellenzéki sajtótájékoztatón. Akkor megírtuk, hogy a kerék mellett egy cseh rendszámú kisbusz állt, és cseh vagy szlovák a felirat a jegyváltó fülkén.

Hasonló cikkünk:  Beszélnek a képek - Megyei Körkép 80+ címmel nyílt helytörténeti fotókiállítás Kecskeméten

Hogy az ellenzékre reagáltak-e, nem tudjuk, azonban tény, hogy most már a fotónkon is látható magyar felirat áll a fülkén.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...