fbpx
13.7 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

Kecskemét az animáció egyik fővárosa, most tudásközponttal bővül

- Advertisement -

Régi hiányosság kerül pótlásra azáltal, hogy a kecskeméti Neumann János Egyetem és a Kecskemétfilm Kft. közös együttműködésében létrejön a Magyar Animáció Háza és az Animációs Tudásközpont. Ezzel múzeumban is megismerhető lesz a világhírű magyar animáció története – írja a vasarnap.hu.

Az intézmény létrejöttét Mikulás Ferenc, a Kecskemétfilm Kft. ügyvezető igazgatója javasolta. A hazai és nemzetközi szakmai animáció eredményei kerülnek majd bemutatásra az intézményben. A Neumann János Egyetem keretében mára már létrejött az Animációs Tudásközpont. Fő feladata, hogy a hazai animáció oktatását és eddigi eredményeit összegyűjtse, hogy a közgyűjteményi alapját megteremtse a Magyar Animáció Házának.

A tudásközpont működését három fős vezetőség koordinálja Mikulás Ferenc elnökletével. További tagjai: Bánkuty Tamás a Neumann János Egyetemért Alapítvány kuratóriumi tagja, valamint Fülöp Tamás a Neumann János Egyetem rektora.

Hasonló cikkünk:  A vak komondoros Balogh József újra indul a polgármesteri székért

A tervek szerint a múlt feldolgozását, a gyűjtemény kezelését, valamint sokoldalú hasznosítását, népszerűsítését is ellátják majd az intézményben. A jövő vizuális kultúrájának a fejlesztésének is egyik fontos helyszíne lenne a létesítmény. Az alapítók célul tűzték ki, hogy a Magyar Animáció Háza a fiatalok számára egy interaktív vizuális élményközpontjává is váljon.

A Múzeumban a Virtuális Valóság (VV), a Kiterjesztett Valóság (KV) és a Mesterséges Intelligencia (MI), valamint az ezekhez kapcsolódó technológiai és technikai megoldások egyaránt helyet kapnának. A nemzetközi tapasztalatok figyelembevételével egy olyan interaktív, élményszerű tudásszerzést biztosító gyűjtemény jön létre, amely korosztályokon átívelő módon képes értékeket közvetíteni, kompetenciákat fejleszteni és hagyományokat átadni.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...