fbpx

FRISS HÍREK

Közoktatás: A Belügyminisztérium a szülőket kérdezi – a tüntetésekről is

- Advertisement -

Többen jelezték szerkesztőségünknek, hogy a KRÉTA rendszerben egy rendszerüzenet fogadta őket. A Belügyminisztérium rövid levele szerint, kíváncsiak, mit gondolnak a szülők a közoktatás helyzetéről. Az üzenetben egy link egy kérdőívre mutat. Több gyermek esetén több is kitölthető.

Azt írják, már hónapok óta vizsgálják a helyzetet, mert a miniszérium elkötelezett, hogy javítsa az oktatás minőségét. Azt is írják, hogy a kormányalakítás után a pedagógusokat már kétszer megkérdezték, összesen 57 ezer kitöltött kérdőív érkezett vissza. Most a szülők véleményére is kíváncsiak. A kitöltés névtelen, semmilyen adat megadása nem kell hozzá. December 15-ig lehet válaszolni a kérdésekre.

Megkérdezik, ki a fenntartó, hanyadikos a gyerek, szeret-e iskolába járni, vannak-e tanórán kívüli sport és művészeti lehetőségek, mennyi időt fordít a leckére, és, hogy megfelelően minősítik-e a pedagógusok az órai munkát.

Hasonló cikkünk:  Megszületett a megállapodás, ötmilliárd euróból épülhet a „mini-Dubaj”

Az ártatlan kérdések között azért van egy, ami kilóg a sorból:

„Kérjük, jelölje, hogy egyetért-e Ön azzal, hogy a pedagógusok a tanulókat is bevonják a bérezésükkel kapcsolatos demonstrációkba?”

Egyrészt ez egy nagyon leegyszerűsített változata a tüntetéseknek. Hiszen nem csupán a bérrendezésért küzdenek jó ideje pedagógusok és diákok, hanem az egész közoktatás jövőjéért, annak javításáért. És ebben a tanterv valamint a szabad tankönyvválasztás éppúgy benne van, mint a sztrájkhoz való jog, és valóban: a bérrendezés is. Hogy amúgy ez a kérdés miként függ össze az oktatás minőségével, arra bizonyára olvasónk tudja a választ. Diákoktól tudjuk, hogy őket nem kell buzdítani, felhasználni. Mennek és szervezkednek maguktól is, hiszen felmérik ők saját maguk is, hogy nekik mi a jó vagy rossz a jelenlegi oktatásban.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...