fbpx

FRISS HÍREK

Az egyik nagy magyar filmstúdió magyar színészeknek segít nemzetközi produkciókba jutni

- Advertisement -

A magyar színészek nemzetközi produkciókban való részvételét hivatott elősegíteni az egyik legnagyobb budapesti filmstúdió, az Origo kezdeményezése, az Origo tehetség hálózat – szól az Euronews tudosítása.

Magyarország az utóbbi években a nemzetközi filmipar egyik legnagyobb gyártóbázisa lett, olyan filmek forogtak itt, mint a Dűne vagy a Jorgosz Lantimosz rendezte Szegény párák. Ezekben a produkciókban magyar szakemberek is részt vesznek, azonban a magyar színészeknek legfeljebb statiszta- vagy epizódszerep jut.

Az Origo Stúdió, mint a legnagyobb magyarországi gyártóbázis létre hozott egy idegen nyelven is bevethető magyar színészeket tartalmazó online adatbázist Origo Talent Network néven – ezzel is segítve a hazai színészeket.

Az adatbázisban lévőket a stúdió az árajánlattal együtt ajánlja a nagy produkciók figyelmébe, emellett arra is felhívják a figyelmet, milyen adókedvezménnyel és megtakarított költségekkel jár a magyar színészek alkalmazása.

Szőke Abigél, aki már több filmben is szerepelt elmondta, hogy „ami különleges ebben, hogy az Origo össze van kötve nagyon nagy külföldi produkciókkal, akik itt forgatnak. Ezen a platformon ezek a produkciók látni fognak minket, és ha megtetszünk nekik, behívhatnak castingra”.

A Christopher Nolan több Oscarra jelölt Oppenheimerében is szerepelt Haumann Máté azt emelte ki, hogy a tehetség és a szorgalom mellett fontos a láthatóság és az is, hogy a magyar színészek higgyenek saját képességeikben.

Hasonló cikkünk:  A Mol úgy tűnik szót fogad, az összes töltőállomásán 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát

„A szaktudás az tényleg megvan, mi tényleg figyelemre méltóak vagyunk, ha ehhez párosul kellő szorgalom és kitartás, és nyilván ez a nagy lehetőség, hogy felhívják ránk a figyelmet, akkor ez egy nagyon jó kezdeményezés” – mondta Haumann az Euronewsnak.

Az Origo Studios a bejelentéssel egy időben küldte el első olyan árajánlatát, amelyben a magyar színészek szolgáltatásaira is felhívta az ügyfelei figyelmét.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Végigmentünk a Három Határon, és nagyon nem bántuk meg

Árvalányhajas mezők, borókások, meredek homokbuckák, kilátás a Kolon-tóra, a soltszentimre Csonka-torony - noha nem egy könnyed séta a Három...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...