fbpx

FRISS HÍREK

Nem tudták tartani a határidőt az aluljárónál

- Advertisement -

Korábban azt ígérték, hogy július 31-ig kell csak megkerülnie a fél várost a Hunyadiváros lakóinak, ám ezt a dátumot sem sikerült tartani.

Az 1,2 milliárd forintos költségvetésű turbókörforgalom építése és a hozzá kapcsolódó munkálatok 2018 novemberében kezdődtek el. Az eredeti ütemterv szerint már 2019. március 15-től az aluljáróban a közlekedésnek zavartalanul kellett volna folynia, ám ez koránt sem valósult meg, így az önkormányzathoz érkező lakossági észrevételek alapján kérték a kivitelezőt, hogy a Szolnoki úti aluljáróban a rendezetlen közlekedési állapotok miatt vizsgálják felül az átmenő forgalom szabályozását. Ekkor azt ígérték, hogy csak 2019. június 3-tól július 31-ig lesz lezárva a közlekedés – kivéve a buszoknak.

Ma augusztus elseje van, a közlekedés továbbra sem biztosított mindenki számára, aki behajt az aluljáróba, jó eséllyel 30 ezer forintos bírságra számíthat – tudtuk meg a helyszínen érdeklődő Szabó Zoltántól, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület egyik jelöltjétől.

Lejer Zoltán, polgármester-jelölt is a helyszínről jelentkezett be kora reggel, és szembesítette a városvezetést és a kivitelező Colas Zrt-t a korábbi, be nem teljesített ígéreteikkel.

Hasonló cikkünk:  Vetőmagokat csereberéltek és kertészeti praktikákat tanultak Kecskeméten

Ugyan a jelentős részben közpénzből finanszírozott városi médiumok még tegnap, július 31-én tűzoltás jelleggel hírt adtak róla, hogy majd csak augusztus végén, az iskolakezdésre lesz a közlekedés rendben az aluljárónál, ez mégis gyenge kommunikáció egy ekkora beruházásnál – tette hozzá a szintén a helyszínen ma fotókat készítő önkormányzati képviselő, Szőkéné Kopping Rita.

Az ott dolgozó munkások elmondták, hogy ők csak annyit tudnak, hogy novemberre el kell, hogy készüljön a beruházás, de sem az évtizedek óta gondot jelentő vízátemelés megoldásáról, sem egyéb, korábbi átadási dátumokról és forgalomváltozásokról nem tájékoztatták őket.

Gulyás Zoltán, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület Műkertvárosban induló képviselőjelöltje elmondta, hogy a lezárás miatt továbbra is komoly forgalom terelődik a Műkerti sétányra és a Mártírok útjára. Gyakran – főleg ha még sorompót is kap az illető – duplájára, olykor akár háromszorosára is nőhet a menetidő, illetve fokozottabb a balesetveszély.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...