Dunsztba került az ország – nagyon sok eső jön

0
Pixabay.com
Hirdetés

Pénteken közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, a Dunántúl északnyugati részei lehetnek naposabbak. Elsősorban a déli és keleti megyékben lehet elszórtan zápor, néhol zivatar. Másutt kisebb a csapadék valószínűsége. A szél megélénkül, Sopron környékén és a Zemplénben olykor meg is erősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 8-13, a legmagasabb 19-23 fok között valószínű.

Szombaton, június elsején az ország déli, délkeleti felén többnyire erősen vagy közepesen felhős lesz az ég, több helyen várható eső, zápor, egy-egy zivatar. Északabbra több napsütésre van kilátás, csak helyenként valószínű csapadék. A szél élénk, néhol erős lesz.

A leghidegebb órákban 10-16 fok lesz. Napközben 18-25 fokig melegszik a levegő.

Szombatra az egész déli és középső országrészre, így a fővárosra is kiadták a riasztást a heves zivatarok miatt.

Hirdetés

Vasárnap, a hét utolsó és június második napján egyébként napos időre lehet számítani, de több helyen alakul ki zápor, zivatar is. A szél többfelé megélénkül, zivatarok környezetében viharossá fokozódhat. A minimumhőmérséklet 10-16, a maximumhőmérséklet 22-27 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben.

Hétfőn azután besárgul az ország, a mostani állás szerint mindenütt lehet zivatar, erős szél és jégeső, így az összes megyére riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat.