A Szabadidőközpontban új futópálya létesül

0
pixabay.com
Hirdetés

Az Országos Futópálya-építési Programon tizenegy település nyert, és összesen 12 pálya épül: Baja, Esztergom, Fót, Gödöllő, Hajdúböszörmény, Kecskemét, Budapesten Kőbánya és Óbuda, Pápa, Szeged, Székesfehérvár és Szolnok juthat hozzá összesen négyszázötvenmillió forint támogatáshoz, melyet futópálya építésre, üzemeltetésre és fenntartásra kell fordítaniuk.

A legalább egy kilométer hosszú és százhúsz centiméter széles futópályákat tekintve további szempont volt a pályázatok elbírálása során, hogy ne keresztezzen forgalmas országutat, ne tartalmazzon éles kanyarokat, és lehetőség szerint minél parkosítottabb területet jelöljenek ki az építésre.

Ennek megfelelően Kecskeméten 1500 méter hosszú pálya épül majd meg a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. A bekerülési költség 72 millió forint, amelynek 50 százalékát finanszírozza a Program, 50 százalék pedig önkormányzati önerő.

Hirdetés

Bővebb információt tartalmaz az alábbi link, a közgyűlés ugyanis júniusi ülésén a 15. napirendi pont keretében ezt is tárgyalta.

Vannak ügyek, amelyek csak akkor lesznek köztudottak, ha mi megírjuk ezeket.
Kérjük, támogassa munkánkat! A szabad sajtót.


1000 Ft5000 Ft10000 Ft


500 Ft1000 Ft3000 Ft