fbpx

FRISS HÍREK

A Szabadidőközpontban új futópálya létesül

- Advertisement -

Az Országos Futópálya-építési Programon tizenegy település nyert, és összesen 12 pálya épül: Baja, Esztergom, Fót, Gödöllő, Hajdúböszörmény, Kecskemét, Budapesten Kőbánya és Óbuda, Pápa, Szeged, Székesfehérvár és Szolnok juthat hozzá összesen négyszázötvenmillió forint támogatáshoz, melyet futópálya építésre, üzemeltetésre és fenntartásra kell fordítaniuk.

A legalább egy kilométer hosszú és százhúsz centiméter széles futópályákat tekintve további szempont volt a pályázatok elbírálása során, hogy ne keresztezzen forgalmas országutat, ne tartalmazzon éles kanyarokat, és lehetőség szerint minél parkosítottabb területet jelöljenek ki az építésre.

Ennek megfelelően Kecskeméten 1500 méter hosszú pálya épül majd meg a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. A bekerülési költség 72 millió forint, amelynek 50 százalékát finanszírozza a Program, 50 százalék pedig önkormányzati önerő.

Hasonló cikkünk:  Maradhatnak a kecskeméti üzletek ablakaira ragasztott reklámok, hiába tiltja a rendelet

Bővebb információt tartalmaz az alábbi link, a közgyűlés ugyanis júniusi ülésén a 15. napirendi pont keretében ezt is tárgyalta.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...