fbpx

FRISS HÍREK

Amerikai centert igazolt a férfi kosárlabdacsapat

- Advertisement -

A KTE-Duna Aszfalt férfi kosárlabdacsapata szerződést kötött a 26 éves Obinna Olekával. A New Yorkban született, 102 kg-os, 203 cm magas center augusztus 15-én csatlakozik a kecskeméti játékoskerethez. A szerződése egy szezonra szól.

Az amerikai mellett nigériai útlevéllel is rendelkező Obinna Oleka egy igen híres egyetem, az Arizona State University csapatában (Sun Devils) töltötte utolsó két NCAA évét. A két szezon (2015-16 és 16-17) 65 mérkőzésén 11 pont, 8 lepattanós átlagteljesítmény megfelelő volt egy olasz élvonalbeli ajánlathoz – főleg az utolsó idényében nyújtott teljesítménye volt igen jó, lévén a szezonban 16 meccsen hozott össze dupla duplát, és ebben a bajnokságban 12,4 pont, 9,9 lepattanó volt a mutatója.

Az első „profi” éve, az olasz kaland nem sikerült jól, a Brindisiben 13 mérkőzésen lépett pályára, 2,5 pontos és 2,8-as lepattanó átlaga volt – innen rövid argentin kitérő után Kanadába, a St. John’s Edge csapatába szerződött, ahol visszatalált a régi önmagához: 23 meccsen 7,6 pontos és 10,4-es lepattanó átlagot hozott össze. Az előző szezont a mexikói bajnokságban szereplő, végül a bajnokság 4. helyén végző Jalisco együttesében fejezte be, itt 23 mérkőzésen átlagban 17,8 pont és 7,3 lepattanó került a neve mellé 30 perc játékidő alatt.

Hasonló cikkünk:  Másodszor is elnapolta a bíróság a kecskeméti kézilabdás költségvetési csalás büntetőperét

Forray Gábor erre a posztra gyors, atlétikus játékost keresett, aki a védekezésben és a támadásban is kellő aktivitással van jelen a pályán. Obinna Oleka képes lehet arra, hogy a KTE-Duna Aszfalt egyik alapembere legye a 2019-20-as bajnokságban.

A centerrel kialakult a kecskeméti játékoskeret, amelyben Oleka mellett az amerikai Devaugntah Williams (2-1-es poszt), Lewis Chester (1-es) és Révész Ádám (4-es) az új játékos.

A csapat augusztus 12-én kezdi meg a felkészülést a szezonra.

(ktekosar.hu)

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...