fbpx
12 C
Kecskemét
2022. október 2., vasárnap

FRISS HÍREK

Amerikai centert igazolt a férfi kosárlabdacsapat

A KTE-Duna Aszfalt férfi kosárlabdacsapata szerződést kötött a 26 éves Obinna Olekával. A New Yorkban született, 102 kg-os, 203 cm magas center augusztus 15-én csatlakozik a kecskeméti játékoskerethez. A szerződése egy szezonra szól.

Az amerikai mellett nigériai útlevéllel is rendelkező Obinna Oleka egy igen híres egyetem, az Arizona State University csapatában (Sun Devils) töltötte utolsó két NCAA évét. A két szezon (2015-16 és 16-17) 65 mérkőzésén 11 pont, 8 lepattanós átlagteljesítmény megfelelő volt egy olasz élvonalbeli ajánlathoz – főleg az utolsó idényében nyújtott teljesítménye volt igen jó, lévén a szezonban 16 meccsen hozott össze dupla duplát, és ebben a bajnokságban 12,4 pont, 9,9 lepattanó volt a mutatója.

Az első „profi” éve, az olasz kaland nem sikerült jól, a Brindisiben 13 mérkőzésen lépett pályára, 2,5 pontos és 2,8-as lepattanó átlaga volt – innen rövid argentin kitérő után Kanadába, a St. John’s Edge csapatába szerződött, ahol visszatalált a régi önmagához: 23 meccsen 7,6 pontos és 10,4-es lepattanó átlagot hozott össze. Az előző szezont a mexikói bajnokságban szereplő, végül a bajnokság 4. helyén végző Jalisco együttesében fejezte be, itt 23 mérkőzésen átlagban 17,8 pont és 7,3 lepattanó került a neve mellé 30 perc játékidő alatt.

Hasonló cikkünk:  A debreceni iksz után újra hazai pályán a KTE, a Mezőkövesd érkezik szombaton a Széktóiba
Hasonló cikkünk:  Ismét győzött a KTE, ezúttal a Zalaegerszeget múlta felül az újonc

Forray Gábor erre a posztra gyors, atlétikus játékost keresett, aki a védekezésben és a támadásban is kellő aktivitással van jelen a pályán. Obinna Oleka képes lehet arra, hogy a KTE-Duna Aszfalt egyik alapembere legye a 2019-20-as bajnokságban.

A centerrel kialakult a kecskeméti játékoskeret, amelyben Oleka mellett az amerikai Devaugntah Williams (2-1-es poszt), Lewis Chester (1-es) és Révész Ádám (4-es) az új játékos.

A csapat augusztus 12-én kezdi meg a felkészülést a szezonra.

(ktekosar.hu)

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...