fbpx
0 C
Kecskemét
2023. november 30., csütörtök

FRISS HÍREK

Hiába lenne pénz, senki nem akarja megépíteni a tűzoltóságot

- Advertisement -

Uniós pénzből épült volna új tűzoltósági épület Kecskeméten és Pécsett, de a katasztrófavédelem mindkét ajánlati felhívást visszavonta. Az indoklásból az olvasható ki, hogy nem érkeztek ajánlatok az építésre.

A két nyílt közbeszerzés eredménytelenségét az ajánlatkérő Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben.

Mindkét épület a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságnak, a városi katasztrófavédelmi kirendeltségnek, továbbá a hivatásos tűzoltóságnak adott volna helyet és mindkettő finanszírozójának az uniós Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) volt megjelölve. A kecskeméti épület hasznos alapterülete 5289 négyzetmétert tett ki. A pécsi épület viszont egy újból és egy felújított részből állt volna, az első 6322 négyzetméteres, míg a második 4871 négyzetmétereskét volt meghatározva.

Az ajánlatkérő ugyanazzal a szöveggel vonta vissza mind a két közbeszerzést. Ennek a lényege az, hogy az ajánlattételi határidőt többször módosította (meghosszabbította), a módosításról írásban tájékoztatta az érdeklődő gazdasági szereplőket, de az utolsó határidő lejárta előtt a felhívást visszavonta.

Hasonló cikkünk:  Szendvicspanel: a kiskörúti Monte-Carlo ízei

Ezt egyébként a közbeszerzési törvény lehetővé teszi, a vonatkozó passzus így szól: „Az ajánlatkérő az eljárást megindító felhívást az ajánlattételi, több szakaszból álló eljárás esetén a részvételi határidő lejártáig vonhatja vissza.”

Az indoklásból arra lehet következtetni, hogy az utolsó ajánlattételi határidőre lejártáig nem volt várható ajánlat beérkezése, ezért a katasztrófavédelem visszavonta a tendert.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Sokaknak nem tetszik a kecskeméti színház előtti „új” járda

Nem végeztünk reprezentatív közvéleménykutatást. Az egyik nagy, kecskeméti Facebook csoport posztja alatt néztük át a kommenteket, ebből vontuk le...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...