Hiába lenne pénz, senki nem akarja megépíteni a tűzoltóságot

0
pixabay.com / illusztráció
Hirdetés

Uniós pénzből épült volna új tűzoltósági épület Kecskeméten és Pécsett, de a katasztrófavédelem mindkét ajánlati felhívást visszavonta. Az indoklásból az olvasható ki, hogy nem érkeztek ajánlatok az építésre.

A két nyílt közbeszerzés eredménytelenségét az ajánlatkérő Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben.

Mindkét épület a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságnak, a városi katasztrófavédelmi kirendeltségnek, továbbá a hivatásos tűzoltóságnak adott volna helyet és mindkettő finanszírozójának az uniós Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) volt megjelölve. A kecskeméti épület hasznos alapterülete 5289 négyzetmétert tett ki. A pécsi épület viszont egy újból és egy felújított részből állt volna, az első 6322 négyzetméteres, míg a második 4871 négyzetmétereskét volt meghatározva.

Az ajánlatkérő ugyanazzal a szöveggel vonta vissza mind a két közbeszerzést. Ennek a lényege az, hogy az ajánlattételi határidőt többször módosította (meghosszabbította), a módosításról írásban tájékoztatta az érdeklődő gazdasági szereplőket, de az utolsó határidő lejárta előtt a felhívást visszavonta.

Ezt egyébként a közbeszerzési törvény lehetővé teszi, a vonatkozó passzus így szól: “Az ajánlatkérő az eljárást megindító felhívást az ajánlattételi, több szakaszból álló eljárás esetén a részvételi határidő lejártáig vonhatja vissza.”

Az indoklásból arra lehet következtetni, hogy az utolsó ajánlattételi határidőre lejártáig nem volt várható ajánlat beérkezése, ezért a katasztrófavédelem visszavonta a tendert.

Vannak ügyek, amelyek csak akkor lesznek köztudottak, ha mi megírjuk ezeket.
Kérjük, támogassa munkánkat! A szabad sajtót.


1000 Ft5000 Ft10000 Ft


500 Ft1000 Ft3000 Ft