fbpx
-3 C
Kecskemét
2023. február 5., vasárnap

FRISS HÍREK

Tévedett a polgármester: a pedagógiai kar épülete nem a református egyházé

Tegnap az egyetemmel kapcsolatos közleményében (alapítványi magánegyetem lesz a kecskeméti) a változásokkal kapcsolatban a polgármester ezt (is) írta:

“A Pedagógusképző Kar a tervek szerint átkerül a Károli Gáspár Református Egyetemhez. Ez pedig nem a kar elvesztését jelenti, hanem a Károli egyetem ismételt megjelenését Kecskeméten. Itt fontos megjegyezni, hogy a pedagógusképzést eleve a reformátusok alapították, amúgy pedig a kar épülete a református egyház tulajdonában volt eddig is (kiemelés tőlünk – a szerk.).

Ha ő úgy gondolta, hogy fontos leírni a második mondatot, mi úgy gondoljuk, hogy fontos megjegyezni, hogy a polgármester tévedett. A tulajdoni lap szerint ugyanis a Kaszap utcai épületegyüttes a magyar állam tulajdonában van. A tulajdoni lapok kattintva nagyban olvashatók.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Erre felhívtuk a városháza figyelmét, ahonnan jött is egy levél, hogy a polgármesteri közlemény eme része ez esetben így alakul:

“Itt fontos megjegyezni, hogy a pedagógusképzést eleve a reformátusok alapították, amúgy pedig a kar épülete a református egyház tulajdonában volt.”

A változás azonban csak felénk történt meg, az eredeti közlemény továbbra is megtéveszti azokat, akik a polgármester Facebook oldalán tájékozódnak (és akik az önkormányzati sajtóból, mert ott sem változtattak). A képernyőképet 2020.04.03. 11:50 perckor készítettük.

Hasonló cikkünk:  Február 1-től újra nyit a Cifrapalota
Hasonló cikkünk:  700 ezres kifizetetlen számla maradt a kecskeméti hotelben

Facebook/Szemereyné Pataki klaudia

A felénk jelzett változtatás már rendben van, valamikor valóban a református egyház tulajdonában volt az épület. Kb. 70 éve. A városháza sajtósa még hozzátett egy mondatot a polgármesteri gondolathoz, mégpedig azt, hogy ettől még a lényeg nem változik. Az valóban nem. Ha elfogadják majd a változtatást, akkor a pedagógiai kar a Károli Gáspár Református Egyetemhez fog tartozni, függetlenül attól, hogy a kar épülete kinek a tulajdonában van. Csakhogy ebben az esetben újabb kérdések merülnek fel. Az ugyanis tiszta kép lenne, ha a reformátusoké volna az épület, amelyben ők kezdhetnek oktatási tevékenységet. Így viszont vajon milyen konstrukcióban történhet majd az épület használata?

  • esetleg megkapja az egyház ingyen az épületeket az államtól
  • bérli majd az egyház az épületeket az államtól és kezelési jogot kap
  • megvásárolja az államtól az épületeket az egyház

Hamarosan talán ez is kiderül.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...