Városrendészet a Búzaszentelő utcáról: annyi az illegális hulladék, hogy a kis eredmény is siker

0
Kecskeméti Városrendészet
Hirdetés

Előzmény:

  • A városrendészet közleményben tudatta, hogy újabb sikeren van túl az illegális hulladéklerakás elleni küzdelemben
  • Megatlálták a szemetét a Búzaszentelő utcában lerakó személyt, aki elvitte a szemetét és bemutatta a hulladéklerakó mérlegjegyét
  • Csakhogy az akció után rengeteg még itt a szemét, amit helyszíni fotóval igazoltunk, és feltettük a kérdést, hogy így mennyire sikeres az akció, és mi történhetett, hogy továbbra is ott a sok hulladék

Reggeli cikkünben jelzett kérdéseinkre máris válaszolt a városrendészet. Ebből kiderül, hogy miért szemetes még most is a Búzaszentelő utcában az a bizonyos ház előtti közterület. Cikkünk felvetései közül az első verzió történt meg, vagyis valóban megtaláltak egy szemetelőt, aki tényleg el is vitte a városrendészek látogatása után a szemetét. Csakhogy nem az összes szemét volt az övé, a többi ott maradt. Itt van a városrendészet két fotója az elszállítás előttről és utánról:

Kecskeméti Városrendészet
Kecskeméti Városrendészet

Most már két elkövetőről írnak, és csak az egyiket találták meg

Válaszukban pontosították a korábban kiadott közleményt, amelyben egy elkövetőről írtak. Most azt jelezték levelükben, hogy valójában van még egy szemetelő, akié a többi szemét, de az ő felkutatása jelenleg is folyamatban van.

Bár feltételezzük, hogy alaposan átnézik ilyenkor a hulladékot, azért megemlítjük, hogy a most is ott lévő hulladékban is van egy ugyanolyan festékes vödör a hűtőszekrény alatt, amelyből kettő is volt a bokor másik oldalán lerakott és elszállított kupacban. Ez persze semmit nem bizonyít, más is használhat ilyen terméket, és pont ugyanide le is teheti.

Hirdetés

Német Zsolt intézményvezető a csatolt előtte-utána fotó mellé, amelyet munkatársai készítettek, azt írta, hogy természetesen nem elégedtek meg a hulladékudvar mérlegjegyének bemutatásával. Ezért a kollégák újra kimentek a helyszínre, és ott ellenőrizték, hogy valóban elvitték-e a szemetet.

Végezetül azt írja a városrendészet vezetője, hogy olyannyira elszaporodott az illegális hulladéklerakás, hogy bármilyen jellegű eredmény sikerként értékelhető.

500 Ft1000 Ft3000 Ft