fbpx
0.1 C
Kecskemét
2023. december 7., csütörtök

FRISS HÍREK

Bodolay Géza tisztséget vállalt a Színház- és Filmművészeti Egyetemen

- Advertisement -

A korábban Kecskeméten rendező, majd színidirektor Bodolay Géza lett a Színház és Filmművészeti Egyetem (SZFE) Színházművészeti Intézetének vezetője – írta meg a Hvg.

A rendező már alá is írta az egyéves szerződést a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel, amelyben megbízták a Színházművészeti Intézet vezetésével, azaz a jövőben ő irányítja a színházi képzéseket. Elődje, Bagossy László 2020. augusztus 31-én lemondott a pozíciójáról, hogy így tiltakozzon az SZFE alapítványi átalakulása és autonómiájának korlátozása ellen.

Bodolay 1984–1989 között a Szegedi Nemzeti Színházba került rendezőként. 1986-1989 között a JATE-tanított. 1989–1992 között kecskeméti, 1992–1998 között a Nemzeti Színház rendezője, 1997-ben a berlini Művészeti Főiskola megbízott előadója volt. 1998–2008 között a kecskeméti Katona József Színház igazgató-főrendezője, 2009–2018 között pedig a szegedi színház főrendezője volt.  2019-től a Demeter Szilárd vezette Petőfi Irodalmi Múzeumhoz (PIM) tartozó Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet igazgatója. Több egyetemen óraadó tanár, öt nyelvből fordít.

Hasonló cikkünk:  Milyen focicipőtalp-típusokkal találkozhatunk?

Az SZFE-n kialakult tiltakozással kapcsolatban a rendező azt mondta:

„a helyzetet szerencsére nem nekem kell pacifikálni, hanem a békétleneknek egymással,

az én feladatom ugyanaz lesz, mint kiváló elődeimé: az egykori színházi ‘tanszak’ – a bolognai rendszer óta: ‘intézet’ – megszervezése és vezetése”.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Tornyokban állnak Mercedes-akkumulátoros ládák egy kecskeméti telephelyen

Szemfüles és egyben aggódó olvasónk értesítette szerkesztőségünket, hogy egy kecskeméti telephelyen rengeteg fa ládát tárolnak, és a feliratból -...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...