fbpx

FRISS HÍREK

Sohajda ígérete a csődbe vitt Kinizsi „átláthatóságáról” és „sikeréről”

- Advertisement -

Lendületben a Kinizsi FC – Megfiatalodott új elnökséggel kezdik a szezont Sohajda Márk, a Nagykőrösi Kinizsi FC új elnöke: „összefogás, átláthatóság, siker” – ezzel a visszafogottnak és szerénynek csöppet sem mondható címmel jelentette be a Kinizsi vezetőváltását az Önkormányzati Hírek (ÖH) 2017. július 21-i száma.

A közölt fotón büszkén sorakozott fel az új vezetés, valamint Körtvélyesi Attila alpolgármester, helyi Fidesz elnök, oldalán Rónaszéki Lajossal, a klub előző elnökével.

Sohajda Márk az ÖH-nak elmondta, hogy miként is került a Kinizsi elnöki székének közelébe: „Decemberben elődömmel, Rónaszéki Lajossal kerültünk kapcsolatba az egyik üzlettársamon keresztül – a szintén nagykőrösi Veszprémi Zsolt által – az ügyben,
hogy tudnánk segíteni a klubon támogatás formájában (…) Az általam nagyra tisztelt Rónaszéki úr hamar észrevette, hogy munkánknak köszönhetően olyan kapcsolati tőkére tettünk szert, amely minden szinten segítheti a helyi sport fejlődését”.
Érdekes módon, ekkor Sohajda Márkot még nem zavarta az, hogy Rónaszéki úr a 2006-os önkormányzati választás alkalmával a Jobb Nagykőrösért önkormányzati képviselőjelöltje volt. Sohajdának csak azután lett zavaró tényező elődjének közéleti próbálkozása, hogy kitört a TAO-pénzek körüli botrány: az úrból hamar bűnbakot csinált.

Sohajda az ÖH kérdésére összefoglalta a hosszú távú terveit is. Önbizalomtól duzzadva csak három szót mondott: „összefogás, átláthatóság, siker!Hozzátette: „Az önkormányzatot, a legnagyobb támogatónkat képviselve dr. Körtvélyesi Attila alpolgármester személye is fontos volt számomra, hiszen országosan látom, hogy fejlődést elérni csakis a városvezetéssel karöltve lehet.” A Kinizsi elnökből fideszes képviselővé avanzsált Sohajda kijelentése több kérdést is felvet:

Hasonló cikkünk:  Másodszor is elnapolta a bíróság a kecskeméti kézilabdás költségvetési csalás büntetőperét

– Vajon hogyan gondolta azt a bizonyos „átláthatóságot”? Mert hogy az általa irányított sportegyesületről sok mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy „átlátható”. A mai napig nem tudjuk például, hogy mi lett annak a Kinizsinek megítélt majd százmillió forintnak a sorsa, amelyek a labdarúgó és röplabda szakosztály TAO-dokumentumaiból olvashatók ki. Azokból, amelyeket egyébként a Kinizsi honlapjának inaktiválásával időközben eltüntettek a nyilvánosság elől, nyilván ugyancsak az „átláthatóság” jegyében.

– Szintén kérdés, hogy miként értelmezhető Körtvélyesi szerepvállalása a Kinizsi vezetésében? A város fideszes alpolgármestere tagja a klub elnökségének vagy csak kívülről, a tanácsaival segítette a Kinizsi „átláthatóságát” és „sikerét”? Milyen szerepe volt a TAO-pénzeket érintő botrányban és a 400 millió forintos klubház építése körüli cirkusz kirobbanásában?

Sohajda azt is elmondta, büszke arra, hogy „a nagykőrösi futballról Pest megye szerte egyre elismerőbben beszélnek”. A nagykőrösi futball valóban megye, sőt országszerte téma. De hogy elismerően esne róla szó, hát az nagyjából annyira igaz, mint Sohajda ígérete a csődbe vitt Kinizsi „átláthatóságáról” és „sikeréről”.

könyvelő

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...