fbpx

FRISS HÍREK

2 éves lett a KecsUP – Okunk van, lehetőségünk nincs ünnepelni

- Advertisement -

Ez a szülinap sem úgy telik, ahogyan elképzeltük. Amikor az elsőt szerveztük, éppen akkor ütött be a koronavírus, jöttek a korlátozások, amelyek elvették a személyes találkozások, gyülekezések lehetőségét. Akkor lett volna az első KecsUP Klub, amelyre országosan ismert lapok, országosan ismert újságíróit hívtuk meg. Mellettük kecskeméti sajtótermékeknek is küldtünk meghívót, de azok nem fogadták el a meghívást. Az élet áthúzta a programot, le kellett azt mondanunk. Egy éve azt írtuk, hogy fogalmunk sincs, mikor keríthetünk sort majd az elmaradt találkozóra. Sokkal okosabbak most sem vagyunk. Nem is ígérünk ezért semmit. Ahogyan tavaly, most is magunkban, csendben ünneplünk.

A szerkesztőségi messenger csoportban kollégánk azzal kedveskedett ma már korán, hogy elküldött egy „Boldog Születésnapot” üzenetet. Azt hiszem, ez ma a maximum, amit megtehetünk. Nincs hol összefutni, nem is túl ildomos most találkozgatni. Tombol a vírus, csúnyák a számok, jobb most kerülni az elhagyható találkozásokat. Azért mindannyiunk gondolataiban ma főszerepet kap az elmúlt 24 hónap. Te jó ég, milyen sok ez! Mennyi minden történt ennyi idő alatt. És ez a szám csak nőni fog.

2019. március 28. Ekkor indult a KecsUP, a városi közgyűlés percről percre közvetítésével. Előtte már egy visszaszámlálóból tudhatta a lakosság figyelmesebb, hírekre nyitott része, hogy valami történni fog. Ez lett a KecsUP. Az autóból szálltam ki éppen, amikor egy újságíró ismerősöm üzenetet küldött. Sok sikert kívánt. Aztán jött a többi, már olvasói buzdítás, gratuláció. Ezek a mai napig érkeznek, és mindannyian örülünk ezeknek. Kialakult egy törzsolvasói gárda, amely jó alap, és ez napról napra erősödik. Tudják, hogy vagyunk, témákkal fordulnak hozzánk, mások a nyilvánosság erejét látják bennünk, segítséget kérnek tőlünk. A bizalom jele ez, amit nem győzünk megköszönni.

Nem tudtuk, milyen lesz két éve a fogadtatás. Abban biztosak voltunk, hogy egy kavics leszünk, amely hullámokat fog elindítani a vízben, amikor beledobjuk. Hisszük, hogy ma inkább vagyunk kő, mint kavics, és ennek megfelelően a hullámok is nagyobbak. Gyűlnek a barátaink és velük együtt az ellenségeink. Olykor cikkben fejtjük ki véleményünket, gyakran kommentben, máskor a háttérben csatázunk egy-egy megkeresővel. És igen, voltak peres ügyek is, amelyeket eddig sikerrel nyugtáztunk. Szóval folyamatos küzdelem a létezésünk, mégis itt vagyunk, és maradnánk még sokáig.

Hasonló cikkünk:  Már hat körzetben nincs felnőtt háziorvos Kecskeméten

Voltak elképzeléseink, amelyeket át kellett húznunk, illetve későbbre halasztani a koronavírus miatt. Ami késik, nem múlik. Ugyanakkor a gyakorlati képzésünk online zajlik, lelkes fiatalok és idősebbek tartanak velünk hétről hétre. Az elméleti oktatás folyik éppen, hamarosan áttérünk a gyakorlatra, így ők is fognak tartalmat gyártani a KecsUP-nak. Ezzel bővülünk és színesedünk majd. Ez az egyik nagy projektünk idén. A másik pedig az ellenzéki előválasztás követése. Nálunk ezzel kapcsolatban minden fontos információ megjelenik majd. Aki tehát kíváncsi az ellenzéki erőfelmérésre, a jelöltekre, a programokra, az jó helyen lesz majd a KecsUP-on.

Se torta, se gyertya, csak pár megemlékező sor. Idén is így zajlik az ünnep. De az ajándék nem marad el. Amely magunknak is az és olvasóinknak is. Ezekben a napokban véglegesítjük azt a kinézetet, amellyel hamarosan megjelenik a KecsUP. Ha úgy tetszik, ez a harmadik nagy projektünk 2021-ben. Már nem kell sokat várni, hogy az új dizájnnal jelentkezzünk. Másmilyen lesz a KecsUP kinézetben és színvilágban. Tartalomban azonban változatlan. Továbbra is kritikus sajtó leszünk, ahol olyan hírek is megjelenhetnek, amelyek a többi kecskeméti sajtóban nem. Továbbra sem egy a sok közül a KecsUP. Hanem az egyetlen kritikus sajtó Kecskeméten (és környékén), amelynek szerkesztőségi munkájába kívülről nem szólhat bele senki. Csakis a szerkesztők alakítják, formálják cikkeinket. Senki nem fogja és irányítja kezeinket. Olvassanak minket a következő egy évben is! Várjuk együtt a harmadik születésnapot!

Gunity Gábor főszerkesztő

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...