fbpx
8.2 C
Kecskemét
2021. október 16., szombat

FRISS HÍREK

Csőre töltött fegyverrel fenyegetőzött az orvvadász

Lőfegyverrel visszaélés és fegyveresen elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat a  Kiskunhalasi Járási Ügyészség egy orvvadásszal szemben, aki tetten érésekor az engedély nélkül tartott távcsöves, hangtompítós puskáját csőre töltötte, majd  agyonlövéssel fenyegette meg a vezető erdészt és társát, ha nem engedik szabadon távozni.

A jánoshalmai férfi orvvadászat céljából egy 22-es kaliberű puskát szerzett. A távcsöves, hangtompítós puskával tavaly szeptember 7-én kora reggel egy vadászterületnek minősülő helyi erdő szélén tartózkodott, amikor szolgálati egyenruhában megjelent a kerületi vezető erdész és tetten érte. A vadászat jogszerűsége érdekében eljáró vezető erdész számon kérte a férfin az engedély nélküli vadászatot.

Ekkor az orvvadász a nála lévő puskát egy hirtelen mozdulattal csőre töltötte és azt a vezető erdészre, valamint a mindvégig társaságában lévő bérvadász férfi irányába szegezte, miközben közölte, hogy “agyonlőlek benneteket vagy mindenki megy a maga útján vissza”. A két férfi a fenyegetésnek engedve, annak beváltásától tartva, azonnal távozott a helyszínről.

Hasonló cikkünk:  Áll az előválasztás - nem bírta a rohamot a rendszer
Hasonló cikkünk:  Nagyobb lendülettel indult az előválasztás, mint a Fidesz STOP-os akciója

Az elkövető azért, hogy az esetleges felelősségre vonást elkerülje, a vezető erdészt közfeladatának teljesítésében fegyverrel fenyegetve akadályozta. A kiskunhalasi rendőrök lefoglalták a működőképes és emberi élet kioltására alkalmas puskát, amelynek tartásához nem volt engedélye a férfinek.

Az ügyészség lőfegyverrel visszaélés és fegyveresen elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat a szabadlábon védekező férfival szemben.

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...