fbpx

FRISS HÍREK

Csőre töltött fegyverrel fenyegetőzött az orvvadász

- Advertisement -

Lőfegyverrel visszaélés és fegyveresen elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat a  Kiskunhalasi Járási Ügyészség egy orvvadásszal szemben, aki tetten érésekor az engedély nélkül tartott távcsöves, hangtompítós puskáját csőre töltötte, majd  agyonlövéssel fenyegette meg a vezető erdészt és társát, ha nem engedik szabadon távozni.

A jánoshalmai férfi orvvadászat céljából egy 22-es kaliberű puskát szerzett. A távcsöves, hangtompítós puskával tavaly szeptember 7-én kora reggel egy vadászterületnek minősülő helyi erdő szélén tartózkodott, amikor szolgálati egyenruhában megjelent a kerületi vezető erdész és tetten érte. A vadászat jogszerűsége érdekében eljáró vezető erdész számon kérte a férfin az engedély nélküli vadászatot.

Ekkor az orvvadász a nála lévő puskát egy hirtelen mozdulattal csőre töltötte és azt a vezető erdészre, valamint a mindvégig társaságában lévő bérvadász férfi irányába szegezte, miközben közölte, hogy “agyonlőlek benneteket vagy mindenki megy a maga útján vissza”. A két férfi a fenyegetésnek engedve, annak beváltásától tartva, azonnal távozott a helyszínről.

Hasonló cikkünk:  Újabb céggel bővült a Mészáros-birodalom, ezúttal a humán-egészségügyi ellátásba szálltak be

Az elkövető azért, hogy az esetleges felelősségre vonást elkerülje, a vezető erdészt közfeladatának teljesítésében fegyverrel fenyegetve akadályozta. A kiskunhalasi rendőrök lefoglalták a működőképes és emberi élet kioltására alkalmas puskát, amelynek tartásához nem volt engedélye a férfinek.

Az ügyészség lőfegyverrel visszaélés és fegyveresen elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat a szabadlábon védekező férfival szemben.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...