fbpx
16.3 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

HÚSVÉT – Megérte?

- Advertisement -

A húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe. Ilyenkor leginkább János evangéliumának 3,16 igeverse az, amit hallunk, amire felhívják figyelmünket a papok, a lelkészek: „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött  Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.”

Ez az ige nekem, s gondolom más hívő embernek is egyszerre okoz mérhetetlen örömet és elviselhetetlen bánatot. Öröm, hisz értünk történt. Értünk azért, hogy pusztán kegyelemből és szeretetből visszakaphassuk a hőn áhított halhatatlanságot. Na de milyen áron? Ebből adódik a fájdalom: értem, értünk vitte VALAKI a bőrét a vásárra, s vállalta a szörnyű kínhalált…

A nagyhéten vegyes érzésekkel a szívemben elgondolkodtam azon, hogy vajon Jézus, amikor végig néz az életünkön – különösen is azokén, akik magukat kereszténynek definiálják – mit érezhet, mit gondolhat?

Megérte?

– Megérte vállalni mindazokért a kínhalált, akik nevével visszaélve politikai és/vagy gazdasági előnyöket kovácsolnak maguknak?
– Megérte azokért, akik a tisztaszívűeket kijátszva, Jézus nevére hivatkozva követnek el bűnöket?
– Megérte olyanokért, akik gyarló emberként szenvedélybetegek voltak, majd a káros szenvedélyüket felcserélték vallási fanatizmusra és most ítélkeznek szinte mindenki fölött?
– Megérte az álszentekért, akik a szeretet nevében a legnagyobb gyűlöletre képesek és eltaposnak mindenkit, aki másként gondolkodik?
– Megérte azokért a kivagyiskodókért, akik a családjukból bálványt csinálva magukat emelik piedesztálra?
– És megérte azokért is, akik ezt látják, de nem tesznek ellene semmit, mert nincs erejük, képességük, hogy leleplezzék mindezt?
– Megérte a gyávákért, akik félelemből némán hallgatnak és úgy csinálnak, mintha észre sem vennék, hogy mi történik?
– Megérte a „Mosom kezeimet” és a „Ne szólj szám, nem fáj fejem” jelleműekért?
Hosszan lehetne sorolni a kérdéseket…

Hasonló cikkünk:  Húsvét hétfő: szinte nyári melegben kapták a hideg vizet a nyakukba a lányok - videóval

Nekem az idén a választ egy kép adta meg. Vásárolni voltam az egyik áruházban, és a húspultnál egy kislány rajzát láttam kiragasztva. Könnyek szöktek a szemembe…

És akkor magamban csak ennyit mondtam: igen Uram, értem, megértettem a leckét! Idén is megkaptam Tőled a magam húsvéti üzenetét egy kislány rajzán keresztül.
Máté 18,8: „Bizony mondom néktek, ha meg nem tértek és olyanok nem lesztek mint a kis gyermekek, semmiképen nem mentek be a mennyeknek országába.”

Ez a kislány példát adott szeretetből, összefogásból, bizalomból…
Ilyennek kellene lennünk, s akkor már elmondhatnánk: talán megérte!

Áldott ünnepet mindenkinek!

K.Zs.B.T.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...