fbpx
17.1 C
Kecskemét
2023. szeptember 22., péntek

FRISS HÍREK

Március és október között bármikor felbukkanhat a Google autója Kecskeméten

A Google Street View (Utcakép) autói idén tavasszal visszatérnek a magyar utakra. A cél az utak, autópályák és városok Google Utcakép képeinek frissítése a Google Térképen, ami 360 fokos képet mutat utcákról, valamint természeti és kulturális nevezetességekről – írja a 24.hu.

A Google Utcaképnek köszönhetően a felhasználók virtuálisan is meglátogathatják a magyar városok többségét, továbbá számos várat, kastélyt, építészeti, nemzeti parkot is. Mivel a városok infrastruktúrája folyamatosan változik, ezért a keresőcég rendszeresen frissíti a felvételei adatbázisát, hogy a felhasználók pontosabban tájékozódhassanak.

GOOGLE

Hazánkban a Google Térkép Utcakép szolgáltatása 2013 óta érhető el, azóta a keresőcég az utcák és utak mellett több magyar város gyalogos zónáit is rögzítette. Ennek köszönhetően a felhasználók virtuálisan sétálhatnak Pécs vagy Debrecen utcáin, de ellátogathatnak a Balaton partjára, az Aggteleki Nemzeti Parkba, vagy az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba is.

Hasonló cikkünk:  Nagyon rossz eredmények születtek a diákok kompetenciamérésén

A cég kiemeli közleményében, hogy elkötelezett a személyes adatok védelme iránt: a közzétételt megelőzően a képeket egy speciális eljárás alá veti, amely elhomályosítja az emberek arcát, illetve a rendszámokat, így azok nem lesznek beazonosíthatók, a magánéletükhöz való joguk nem sérül. A Street View lehetőséget kínál a felvételek közzétételét követően is további részletek (egyének, házak, autók, stb.)  elhomályosítására, ezt a képek jobb alsó sarkában található  „Hiba bejelentése” gombra kattintva lehet igényelni.

Hasonló cikkünk:  G7: A dízel-mellékvonalak bezárása helyett több lehetőség is szóba jöhetett volna

További információ az Utcaképről, valamint, a frissíteni tervezett magyarországi helyszínekről ezen a linken található.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...