fbpx
14 C
Kecskemét
2023. október 4., szerda

FRISS HÍREK

Még a választások előtt tovább hasíthat egy közmunkák sorát elnyert kecskeméti építőipari cég

Szinte biztos, hogy idén újabbat ugrik a bevétel a kecskeméti Horváth Építőmester Zrt.-nél. Erre garancia a sok közbeszerzésen elnyert megbízás.

Nem panaszkodhat a mostani politikai kurzus hatalomra kerülésének évében, 2010-ben Kecskeméten alakult Horváth Építőmester Zrt. (HÉP), az eltelt évtizedben folyamatosan növelte árbevételét. A hivatalos adatok szerint az utóbbi négy évben minden évben milliárdokkal volt képes hízlalni értékesítési bevételét és ehhez képest elég jónak mondható, több mint 10 százalékos bevételarányos adózott eredménnyel büszkélkedhet. Tavaly 9,5 milliárd forint állt a bevételi soron, több mint 1,02 milliárd forintos adózott eredmény mellett, idén mindkét mutató bizonyosan ezek fölé megy majd – derül ki a vállalkozás beszámolójából – közölte az mfor.hu.

A kecskeméti székhelyű vállalat legújabb megrendelése a városi multifunkciós csarnok. A helyi lapok szerint a napokban elkezdődött kivitelezés során a Katona József Gimnáziumhoz tartozó területen épülő sportcsarnok kosárlabda, röplabda, kézilabda és futsal-mérkőzésekre is alkalmas lesz. Mintegy 936 millió forintba fog kerülni, ebből több mint 600 milliót TAO-ból fedez az önkormányzat, a többit saját költségvetéséből teremti elő, átadás jövő év végén lehet.

A cég – nem meglepő módon – a kormánypárti vezetésű városi önkormányzat más nagyberuházásain is jól szerepel. Egyebek között felújította a városházát. Kiderült, hogy érdemes rábízni a megyei vízműcég új laboratóriumának kivitelezését is. A közműcég központi telephelyén a HÉP közel 700 millió forintért építette meg az új speciális ingatlant, amiben éppen egy éve folyik a munka.

Az idei augusztus sem telt el avatás nélkül: elkészült a Margaréta Idősek Otthona energetikai felújítása mintegy 800 millió forintért. Szigetelték a homlokzatot, kicserélték a nyílászárókat, felújították a fűtési rendszert, valamint telepítettek egy napelemes és egy napkollektoros rendszert.

Ezt meghaladó, közel 950 millió forintos számlát nyújthat be, ha a tervezett időben, tehát az év végéig átadja a városi fürdő melletti Aqua Hotelt.

Hasonló cikkünk:  Ragasztós csapdából szabadítottak ki egy ritka denevért a Nemzeti Park munkatársai

Maradva a megyénél, egyebek mellett a Tiszakécskén éppen egy éve átadott városi uszoda is neki jutott. Az a beruházás 929 millió forintba került, legalábbis ennyit szánt rá eredetileg a beruházó BMSK Zrt.

Hasonló cikkünk:  Sorra postázzák vissza a szerzők Libriben árusított könyveit – visszatér a Három T?

Az idei munkák között van egy ennél is nagyobb falat. Júliusban írták alá azt a szerződést, miszerint a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő megbízásából ez a társaság építheti az M4-es gyorsforgalmi út új szakaszán a monori autópálya mérnökség épületét mintegy nettó 6,7 milliárd forintért. Ez jó referencia lehet későbbi, még ebben a kormányzati ciklusban kiírandó pályázathoz is.

Ehhez képest aprópénz a tarnaszentmiklósi új állattartótelep és gazdálkodási központ. Ott 1,35 milliárd forint lesz az ellentételezés, a projekt az állami Bükki Nemzeti Park Igazgatóság megrendelése nyomán zajlik, a pénzt a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretéből ítélték oda.

De ne gondoljuk, hogy a cég csak a szűk megyei piacon tudott sikert sikerre halmozni, hatóköre immár Budapestre is kiterjed. A Possibuild Kft.vel közösen végzi ugyanis a Budai Ciszterci Gimnázium (volt Szent Imre Gimnázium) új sportcsarnokának kivitelezését. Még a jövő évi választások előtt, 2022 februárjában akarják átvágni a szalagot. A végösszeg ott 4,5 milliárd forint, feltűnik itt az Épszerk-Pannónia ismert NER-es építőipari nagyvállalat is, mint alvállalkozó.

A Horváth Építőmester Zrt. előzőleg – több más infrastrukturális és sportberuházás mellett – a kormánypárt egyik oktatási háttérbázisának számító Lakiteleki Népfőiskola központi épületének energetikai felújításával vétette észre magát. Ott 300 millió forint volt az elvégzett munka értéke. Pár éve több fővárosi kormányhivatal felújítását is elnyerte.

 

Hirdetés

Felkapottak

Pesty László első „ügye” a Kecskemét melletti gyümölcsfeldolgozó pár milliárdos csalása

A 24.hu írta meg hétvégén, hogy Pesty László közzétette az első ügyet, ami szerinte a NER működését mutatja be. Pesty...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...