fbpx

FRISS HÍREK

Kásler Miklós gondos felügyeletével készíti Rákay Philip a sorozatot az Aranybulláról

- Advertisement -

Abból kellene sorozatot gyártani, ahogy Kásler Miklós miniszter és Rákay Philip egyeztet az Aranybulláról szóló sorozatról.

Ez az a produkció, ami filmnek indult, aztán kiderült, hogy sorozat lesz belőle. 4 producere is van, Rákay Philip mellett Hábermann Jenő, Csincsi Zoltán és Kriskó László, utóbbi a rendező is. A Nemzeti Filmintézet első körben 600 millió forintot adott a II. András király által kiadott törvénycsomagot bemutató sorozatra tavaly nyáron, ehhez hozzácsaptak még 42 millió forintot most február végén.

A Filmintézet tavaly azt írta, hogy a sorozat az Aranybulla jubileumára készül, hozzátéve, hogy a törvénycsomag kiadásának 800. évfordulója 2022 áprilisában lesz. Ami most van, de egyelőre nem a díszbemutatóról szólnak a hírek.

A sorozatról készülő sorozat így nézhetne ki:

1. rész, amiből Kásler Miklóstól megtudjuk, hogy

„az Aranybulla kiadásának 800. évfordulója alkalmából tévésorozat készül a II. András királyunk által kiadott korszakalkotó dokumentumról, amely egyedülálló volt a kontinentális Európában. Rákay Philippel a készülő alkotás kapcsán folytattunk tartalmas megbeszélést. A nemzetünk történetének egyik meghatározó mozzanatát megörökítő, hiánypótló produkcióhoz ezúton is sok sikert kívánok!”

Hasonló cikkünk:  Vitát tartanak majd az EP-ben a kínai rendőrök magyarországi járőrözésével kapcsolatban

2. rész, amiből megtudjuk Kásler Miklóstól, hogy

„az Aranybulla kiadásának 800. évfordulója alkalmából tévésorozat készül. A napokban Rákay Philip volt a vendégem, akivel az Aranybulla keletkezésének történetéről és a korabeli Magyarország helyzetéről beszélgettünk. Biztos vagyok benne, hogy egy színvonalas sorozatnak lehetünk majd szem és fültanúi. A hiánypótló alkotáshoz ezúton is sok sikert kívánok!”

3. rész, amiből megtudjuk Kásler Miklóstól, hogy

„az Aranybulla kiadásának 800. évfordulójára készült tévésorozatról és az éppen aktuális, általános kulturális kérdésekről folytattam ma megbeszélést Rákay Philippel”

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...