fbpx
16.3 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Bűnmegelőzési programsorozat indult, aminek öt megye, köztük Bács-Kiskun is szereplője

- Advertisement -

A Tiszától a Balatonig – add át a biztonság stafétáját! címmel Csongrád-Csanád, Bács-Kiskun, Baranya, Tolna és Somogy megyét érintő bűnmegelőzési programsorozat indult el kedden. A kezdeményezésben a rendőrség mellett civil szervezetek, egyházak is részt vesznek.

A nyitókonferencia Szegeden zajlott, ahol Töreki Sándor vezérőrnagy, bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes videóüzenetben elmondta: a tízhetes programsorozathoz hasonlóra korábban még nem volt példa a rendőrség bűnmegelőzési tevékenységének történetében. Rendőrök, társadalmi szervezetek és egyházak képviselői, megyehatárokon átívelő összefogással tartják fenn a figyelmet, és hirdetik a bűnmegelőzés fontosságát.

Olyan programsorozat indult, amely megmutatja a prevencióban rejlő innovatív lehetőségeket, két hónapon keresztül játékos és szórakoztató módon mozgatja meg öt déli megye lakosságát – mondta el Polyák Zsolt, Csongrád-Csanád megye rendőrfőkapitánya. A biztonságteremtés, a biztonságérzet megerősítése a sorozatban résztvevők közös céljai. Az eszközeik azonban különbözőek, máshol, máskor, máshogyan szólal meg egy egyenruhás, egy tanár, egy sportoló, egy orvos, s ezek kiegészítik egymást – közölte a dandártábornok.

Hasonló cikkünk:  Magyar Pétert beidézte az Integritás Hatóság, együttműködés lett az eredménye

A résztvevő megyékben elsősorban olyan témában szerveznek intenzív prevenciós programokat, amelyben az adott területen komoly tapasztalatokkal, eredményekkel rendelkeznek – mondta el M. Toronykőy Márta, a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályvezetője. Bemutatják, hogy a bűnmegelőzés, a párkapcsolati erőszak elleni fellépés, az internetbiztonság vagy az állatvédelem területén mit tudnak tenni a megye lakosságának biztonsága érdekében.

Csongrád-Csanád megye Bács-Kiskun megyének majd egy határfutás keretében adja át a bűnmegelőzési stafétát Öttömösön, szeptember 30-án. Ezzel is szeretnék felhívni a figyelmet a sport jelentőségére az egészségmegőrzésben.

A következő hónapokon minden megyében tíznapos, kéthetes prevenciós programokat szerveznek, a sorozat zárórendezvényét Kaposváron tartják, a tervek szerint november 20-án.

via ProfitLine

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...