fbpx
16.2 C
Kecskemét
2024. május 2., csütörtök

FRISS HÍREK

Társasjátékok terén nincs hiány az újdonságokból!

- Advertisement -

Akik szeretnek társasjátékozni, folyamatosan keresik azokat a lehetőségeket, ahol tudnak hódolni szenvedélyüknek. Vannak ma már olyan események, rendezvények, sőt még kávézók is, ahol ki lehet próbálni egy-egy játékot, és ha barátokkal gyűlünk össze, akkor is van esély arra, hogy találkozunk számunkra még ismeretlen társasjátékkal.

Érdemes azonban figyelemmel követni a boltok kínálatát is, ha új szerzeményre vágyunk, hiszen sorra jelennek meg a külföldi kiadók termékei magyar nyelven is. A Compaya társasjátékbolt újdonságai között érdemes szétnézni, hiszen sok esetben ők azok, akiknek köszönhetően a legjobb társasjátékok a hazai piacon is elérhetővé válnak. Nézzük is, melyek a legutóbbi kiadások!

Almamérce – társasjáték gyerekeknek

Bár csak a nyáron fog megjelenni magyar nyelven az Almamérce, már most hatalmas az érdeklődés iránta. A Compaya társasjátékbolt oldalán már előrendelhető, érdemes élni ezzel a lehetőséggel.

A vidám hangulatú játék mindenkinek hamar a kedvence lesz, hiszen a játékszabályok nem bonyolultak, a kivitel pedig csodálatos. 5 éven felülieknek ajánljuk ezt a gyors, pörgős társast, egyszerre 2-5 fő vehet részt a játékban.

Az Almamérce kompetitív és kooperatív módon is játszható, azaz mi dönthetjük el, hogy a versengést vagy az együttműködést választjuk-e. Van kezdő és haladó szint is, ez pedig végképp szimpatikussá teszi a játékot, hiszen az újrajátszás lehetőségét is megadja.

A kártyákon háromféle állat található: nyuszi, egér és süni. A tulajdonságaikat felhasználva kell belőlük egy sorláncot kialakítani. A cél, hogy a kiválasztott “famércében” látható almákat megszerezzék. Vigyázni kell azonban, mert az odvakban ragadozók élnek, akiket előbb el kell űzni.

Hasonló cikkünk:  Okok, tünetek és kezelési lehetőségek hátfájás esetén

A játék közben a szemmértékre kell hagyatkozni, csak utólag derül ki, jól állítottuk-e fel az állatok sorrendjét, megszerezhetjük-e valamennyi almát. A logikus gondolkodást, a finommotorikát és a koncentráló képességet egyaránt fejleszti ez a társasjáték.

 

További újdonságok a kínálatból

A Compaya oldalán további újdonságokat is találunk, minden korosztály ki tudja választani a számára leginkább megfelelő társast.

A Clinic Rush – Rohanás a sürgősségin! társasjáték igazi családi játék, amely szintén többször is játszható, mindig tud meglepetést okozni. 14 éven felülieknek való, a játékideje 30-45 perc.

A Medvepark társasjáték is nemrégiben jelent meg, de nagyon népszerű, egyre többen választják. Igazi családi társasjáték gyerekeknek, szülőknek, és nagyszülőknek egyaránt, ami jó választás lehet, hogy nyaralásra magunkkal vigyük. A tetriszhez hasonlóan lapkalehelyezéssel jár, egy területet kell felépíteni a medvéknek. 8 éven felülieknek kiváló szórakozást nyújt.

A Kuruzsló és Tsa. – Quedlinburgi futam társasjátékot az év gyerekjátékának is jelölték, kisiskolások számára ajánljuk. Az állatokon lovagolva kell célba érni, megszerezni az aranyüstöt, de ehhez sok szerencsére van szükség. Az izgalmas verseny örömteli perceket kínál, többféle játékmód közül lehet választani itt is. Győzzön a legjobb!

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...