fbpx

FRISS HÍREK

A természet erejével a szépségért és egészségért

- Advertisement -

Ha a természetesség, a természetes szépség híve vagy, egyszerre szeretnéd kímélni a környezeted és a bőrödet is, akkor különleges bőrápolószereket érdemes választanod.

Egy sor problémára megoldást jelenthetnek ezek a termékek, melyeknek széles választéka áll rendelkezésre a Nutriworld gyógy- és natúrkozmetikumok kínálatában. Akár a bőrszépítés, fiatalítás a cél, akár valamilyen konkrét problémára keresel megoldást, érdemes körülnézni köztük.

Mik azok a gyógy- és natúrkozmetikumok?

Főként vagy teljes mértékben természetes eredetű összetevőkből készült kozmetikumokat értünk alattuk, amelyek nem, vagy csak minimális mennyiségben tartalmaznak mesterséges illatanyagokat és színezékeket, parabéneket, szilikont, ásványi olajat.

Elsősorban növényi olajokból (olíva, argán, mandula), vajakból (shea, kakaó, kókusz), növényi kivonatokból (aloé vera, kamilla, levendula) és a bőr számára hasznos ásványi anyagokból (agyag, cink) állnak.

A gyógykozmetikumok emellett egy-egy konkrét problémára vannak kifejlesztve, így tehát céljuk elsősorban nem a szépítés, hanem a bőr gyógyítása, regenerálása, bizonyos bőrbetegségek kezelésének támogatása. Ezek a termékek bőrgyógyászok és gyógyszerészek által kifejlesztett készítmények, aktív hatóanyag-koncentrációjuk magasabb, mint a hagyományos társaiké.

Ezért érdemes natúrkozmetikumot választani

  • Kíméletesek a bőrhöz – mivel nincs, vagy kevés mesterséges anyag van bennük, hatványozottan lecsökken az esélye annak, hogy irritálják a bőrt, így az érzékeny bőrűek is használhatják.
  • A természetes összetevők vitaminjai, ásványi anyagai és antioxidánsai táplálják és regenerálják a bőrt.
  • Környezetbarátok – nemcsak a használójuk bőréhez barátságosak, hanem a Földhöz is, mert gyártásuk során kevésbé terhelik a környezetet a hagyományos kozmetikumokhoz képest.
Hasonló cikkünk:  Idén változik a magyar és a matekérettségi követelményei

Ahogy az előző fejezetben is írtuk, a gyógykozmetikumok ennél még többet nyújtanak. Így tehát ezeket érdemes választani, ha aknéval, ekcémával, pikkelysömörrel, dermatitisszel, rosaceával, bőrallergiával küzdünk. Számos termék létezik az öregségi foltok halványítására is.

A gyógy- és natúrkozmetikumok legújabb trendjei

A vegán életmód nemcsak a táplálkozásra szűkíthető le, hanem az élet minden területén megjelenik. Így tehát natúrkozmetikumok tekintetében is érdemes olyat keresni, melyek nem tartalmaznak állati eredetű összetevőket. Nagy trend tehát most sok kozmetikai cégnél az ilyen fajta termékek kifejlesztése, melyeket immáron nemcsak a vegánok, hanem mások is előszeretettel vásárolnak meg.

A biokozmetikumok trendje alapján sokan választanak olyan termékeket, melyek minősített biogazdálkodásból származó összetevőkből készülnek, így garantált, hogy nincs bennük mesterséges anyag vagy GMO.

Sőt, egyes helyeken lehetőség van személyre szabott kozmetikumokat is készíttetni, akár ha a gyógyszertárban állítanák össze a számunkra legmegfelelőbb keveréket.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...