fbpx

FRISS HÍREK

Piknikre és eszmecserére hív a Fenntartható Fejlődés Civil Szakkerekasztal

- Advertisement -

Jó hangulatú szabadtéri programra, egy kellemes őszi sétára-beszélgetésre, az első Zöld Civil Piknikre vár mindenkit szeretettel a Fenntartható Fejlődés Civil Szakkerekasztal október 14-én, szombaton az ErdőParkba.

Reggel 9 órától délután 2 óráig piknikezhetünk, közben pedig részt vehetünk a szervezők érdekesnek ígérkező programjain.

  • Megnyitó 9 órától, ismerkedés az ErdőPark-koncepcióval, másfél éves történetével.
  • 9:20: Beszélgetés – Élelmünk és életminőségünk (a közösség által támogatott mezőgazdaság, a Rövid Ellátási Lánc jelentősége, a városi agrár-lehetőségek, stb.)
  • 10:20: Beszélgetés a fenntarthatóság lényegéről, a klímaváltozás következményeiről, a városlakók nehézségeiről és lehetőségeiről, a civil kurázsiról.
  • 11:20: Séta az ErdőParkban, eközben szó esik a vízháztartás aktuális problémáiról, a biodiverzitás fontosságáról, a természetközeli megoldások kereséséről és ezek megjelenéséről a területen.

A természetjáró beszélgetés és barangolás mellett lehetőség lesz önkéntes alapon a közösen végzett ErdőParki munkálatokba is belekóstolni. A kisebbekre is gondolnak a szervezők, folyamatosan lesznek gyerekprogramok.

A piknik alatt könyvbemutatót is tartanak: Alander-Baltosée „Jamilanda” című könyvébe Komlósi Alina szavain keresztül nyerhetünk bepillantást.

A közösségi asztalnál frissítővel és némi harapnivalóval készülnek a szervezők azok számára, akik saját pohárral és evőeszközökkel érkeznek az eseményre. Megköszönik, ha a kínálat bővítéséhez a résztvevők saját termékkel is hozzá tudnak járulni, egy kis sütemény vagy gyümölcs, ivólé vagy szörp biztosan jól fog esni minden látogató számára.
Plédet pedig – piknik lévén – senki se felejtsen el magával vinni!

Hasonló cikkünk:  Kiállítás nyílt és árverés is lesz a bugaci alkotótáborban készült festményekből

Az esemény ingyenes, regisztrálni itt lehet legkésőbb október 10-ig.
Az Erdőpark a Kecskeméti Fürdő melletti parkoló végéből közelíthető meg.
A regisztráltakat legkésőbb október 13-én kiértesítik, ha az időjárás közbeszólna, és el kellene napolni az eseményt.

Az I. Zöld Civil Piknik a Fenntartható Fejlődés Civil Szakkerekasztal tagszervezetei által rendezett esemény, amely a Civil Kollégium Alapítvány (CKA) aktuális programsorozata, a Részvétel Hete keretében, önkéntesek hozzájárulásával, adományaiból, illetve a CKA társfinanszírozásában valósul meg. Szervezésében részt vesz a Zöld Küldetés Egyesület, a Kecskeméti Szatyor Közösség Egyesület, a Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesülete, a Magyarországi Agroökológia Hálózat Egyesület, a Szívvel a Vacsiközért Egyesület, és a Magyar Kerékpárosklub Kecskeméti Területi Szervezete.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...