fbpx
2.6 C
Kecskemét
2023. december 1., péntek

FRISS HÍREK

Putyin és Trump közös pontja: Orbán Viktor

- Advertisement -

Vlagyimir Putyin orosz elnök kifejezte a Rosszija 1 orosz tévécsatornán mennyire nagyra becsüli Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, mert ő tudja, hogyan kell kitartóan kiállni az érdekeiért.

„Orbán Viktor az európai politikusok azon kis létszámú csoportjához tartozik, akik tudják, hogyan kell megvédeni az érdekeiket, és ő ezt kitartóan, következetesen, véleményem szerint teljesen tapintatosan teszi. Távolról sem mindig egyeznek meg nézeteink, ráadásul gyakran különböző platformon állunk, de ez nem akadályoz meg bennünket abban, hogy beszélgessünk és megoldást keressünk bizonyos kérdésekre, problémákra” – mondta az orosz államfő.

A „tapintat” abból is leszűrhető, ahogy Orbán a Vlagyimir Putyinnal folytatott kétoldalú tárgyaláson fogalmazott – az orosz-ukrán háborút például nem nevezte háborúnak, hanem az oroszok által is használt „katonai hadműveletnek” hívta.

Hasonló cikkünk:  IDEA jelentés: az EU-ban Magyarországon a leggyengébbek a demokratikus értékek

Putyin nincs egyedül, Donald Trump is csodálattal beszél a magyar miniszterelnökről. Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója osztott meg egy videot, amiben a volt amerikai elnök hétfői kampánybeszédének egy részlete látható.

Orbán Balázs a következő kommentárral jegyezte a posztot: „Donald Trump korábbi amerikai elnök tegnap egy kampányrendezvényen elismerően beszélt Orbán Viktor magyar miniszterelnökről.”

Az elismerés így hangzott: „Minden elromlott, az egész világ elromlott. Egy nagyszerű úriember, Magyarország vezetője, amikor arról kérdezték, mit ajánlana Joe Bidennek annak érdekében, hogy rendbe tegye a világot, azt mondta: csak egy dolgot: vissza kell hozni Trumpot! Ő Orbán Viktor. Hallottak róla? Ő a legerősebb vezető. Nagyon erős ember.”

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti középiskolák a TOP 100-ban

A HVG idén is kiadta a legjobb 100 magyarországi középiskola listáját. Három kecskeméti is belefért a TOP 100-ba.  Az összeállítás...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...