fbpx

FRISS HÍREK

Putyin és Trump közös pontja: Orbán Viktor

- Advertisement -

Vlagyimir Putyin orosz elnök kifejezte a Rosszija 1 orosz tévécsatornán mennyire nagyra becsüli Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, mert ő tudja, hogyan kell kitartóan kiállni az érdekeiért.

„Orbán Viktor az európai politikusok azon kis létszámú csoportjához tartozik, akik tudják, hogyan kell megvédeni az érdekeiket, és ő ezt kitartóan, következetesen, véleményem szerint teljesen tapintatosan teszi. Távolról sem mindig egyeznek meg nézeteink, ráadásul gyakran különböző platformon állunk, de ez nem akadályoz meg bennünket abban, hogy beszélgessünk és megoldást keressünk bizonyos kérdésekre, problémákra” – mondta az orosz államfő.

A „tapintat” abból is leszűrhető, ahogy Orbán a Vlagyimir Putyinnal folytatott kétoldalú tárgyaláson fogalmazott – az orosz-ukrán háborút például nem nevezte háborúnak, hanem az oroszok által is használt „katonai hadműveletnek” hívta.

Hasonló cikkünk:  Bolsonaro volt brazil elnököt a magyar nagykövetség is befogadta pár napra

Putyin nincs egyedül, Donald Trump is csodálattal beszél a magyar miniszterelnökről. Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója osztott meg egy videot, amiben a volt amerikai elnök hétfői kampánybeszédének egy részlete látható.

Orbán Balázs a következő kommentárral jegyezte a posztot: „Donald Trump korábbi amerikai elnök tegnap egy kampányrendezvényen elismerően beszélt Orbán Viktor magyar miniszterelnökről.”

Az elismerés így hangzott: „Minden elromlott, az egész világ elromlott. Egy nagyszerű úriember, Magyarország vezetője, amikor arról kérdezték, mit ajánlana Joe Bidennek annak érdekében, hogy rendbe tegye a világot, azt mondta: csak egy dolgot: vissza kell hozni Trumpot! Ő Orbán Viktor. Hallottak róla? Ő a legerősebb vezető. Nagyon erős ember.”

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...