fbpx
9 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Melyek a legerősebb alkoholos italok szerte a világon?

- Advertisement -

A legerősebb alkoholos italok szerte a világon, amelyekkel igencsak vigyázni kell bárkinek, aki a fogyasztásukra vállalkozik. Róluk fog szólni ez a bejegyzés, inkább az érdekesség kedvéért, mintsem kedvcsináló jelleggel.

Teszünk egy képzeletbeli körutat a bolygó körül, és megnézzük, melyek a legmagasabb alkoholos tartalommal bíró nedűk országhatárokon túlmenően. Izgalmas lesz a téma, annyit bizonyosan leszögezhetünk előre. 

Erősség szintjén egy lengyel vodka viszi a prímet

Lehet akár tippelni is, hogy alkoholfok tekintetében vajon mennyire erős a szóban forgó ital. Bizony nem kevesebb, mint 96% az érték. Jó eséllyel bele is borzong az ember, ha csak arra gondol, milyen brutálisan tömény élményt rejthet magában.

Persze, ahogy az iDrinks szeszes ital palettájáról sok alternatív példa esetében, úgy ennél az italnál is inkább koktélok alapjául érdemes gondolni magára a használatra. Nem is a véletlen műve, hogy főként házi, kézműves vodkák készítésénél használják.

Erre a célra viszont majdhogynem tökéletes választást jelenthet ez a szinte tömény alkohol. Persze úgy illik, hogy meg is nevezzük magát a világbajnok italt. Nem másról van szó, mint a kiváló névvel ellátott Spirytus Rektyfikowany vodkáról.

A képzeletbeli dobogó második és harmadik helyezettje

Második helyre az Everclear névre keresztelt ital futott be a maga 95%-os értékével. Cudar egy párlat, úgyhogy nem is nagyon lehet meglepődni azon, hogy a gyakorlatilag íztelen amerikai nedű igencsak megosztja az embereket.

Hasonló cikkünk:  Egyházak és egyetemi alapítványok sorra jelentik be igényeiket állami iskolákra

Beszédes információ, hogy azonos névvel rock együttest is alapítottak. Ellenben olyannyira veszélyes jelenséggel ér fel, hogy az egyébként roppant erőteljes popkulturális hatása ellenére (vagy pont emiatt) az USA több államában tilos forgalmazni.

Vele egyenlő alkoholos erősséget hoz a Golden Grain. Érdekesség, hogy ez szintén az Everclear gyártóinak terméke. A gabonából készült ital olyan hírhedt koktélok alapjául szolgál, mint a Pokoltűz, a Lángoló nyílt seb, vagy a beszédes nevet kapott Hidrogénbomba. 

Néhány további elképesztően erős alkoholos ital

Ember legyen a talpán, aki a Hapsburg Extra Strong Original Abszint fogyasztását bírni tudja erővel és józansággal. A 89,9% alkoholfokkal rendelkező italt egyébként hígítás nélkül nem is ajánlott fogyasztani.

Viszont ha a klasszikus, cukros, hígításos módszert választja az ember, akkor kifejezetten kellemes élmény is várhat rá. Még inkább elmondható az élményfaktor a Sunset Very Strong Rum kapcsán.

Olyannyira, hogy a 84,5%-os nedűt még önmagában is előszeretettel fogyasztják a bátor, vállalkozó kedvűek. Pláne annak fényében, hogy ez nem is annyira rossz ötlet. Ugyanis a kuriózumnak számító nedű meglepően kellemes illattal és ízélménnyel ajándékozza meg a hősöket, akik nem félnek szerencsét próbálni a kortyolásával.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...