fbpx

FRISS HÍREK

Talán nem vándorolnának el a szakemberek Szolnokról, ha értelmet kapna a legélhetőbb város cím

- Advertisement -

Bezárt a szolnok megyei Hetényi kórházban az urológiai osztály fekvőbeteg részlege. Ezzel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót dr. Füle István, a Szolnoki Többség frakcióvezetője és Györfi Mihály alpolgármester.

Füle szerint onnan indult a történet, hogy a kormány a bérköltségek fedezetét sem adta oda a kórházaknak, így már májusban 60 milliárd forint adósságállomány halmozódott fel. Ezt akkor a kormány kiegyenlítette, a kórházak pedig bérfedezetre fordították azt.

Viszont a működésre felhalmozott adósságállománnyal nem történt semmi, így szeptember végére 100 milliárdra halmozódott fel az adósság úgy, hogy tavaly összesen volt ez 60 milliárd forint. A várólisták pedig nőttek annak következtében, hogy nemcsak személyzet, hanem eszközök hiányoznak. Az emberek a magánszféra felé fordultak, de kiderült ezen szegmensben 25 százalékkal csökkent a forgalom a fizetőképes kereslet visszaesése miatt.

Györfi hozzátette, már tavaly is jelentős gondot okozott a szülészeti osztályon kialakult szakemberhiány, most pedig az urológián szembesülhetnek ezzel a betegek. A Ratkó-korszak gyermekei most mennek nyugdíjba, fogynak a szakemberek, az orvosi pálya is elnőiesedett, holott a nőkre mint a nemzet fenntartóira is tekint a kormány, lévén minél több gyermeket várnak el tőlük.

Hasonló cikkünk:  A rendőrség ingyen helikopterezteti Szijjártó Pétert

Az alpolgármester szerint ez jelentős társadalmi feszültséget okoz, ami most a kórházakban is lecsapódik.

Értelmet kellene adni annak az elnevezésnek, hogy Szolnok a legélhetőbb város – véli Györfi, mert ez megoldás lenne. Hozzátette, hogy a kórház dolgozik a probléma megoldásán, de mindent el kellene követnie a városnak is, hogy vonzóvá tegye a települést. Ehhez többek között önkormányzati lakásokat kellene építeni, amelyekkel ide lehetne csábítani szakembereket.

A cikket a Szol24 és a KecsUP együttműködésének keretében szemlézzük, a teljes cikket itt olvashatja.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bezárt a Szilvási Áruház, de mi lesz a helyén?

Húsz, harminc, majd a végén már ötven százalékos kiárusítás volt április végén a Szilvási Áruházban, aztán végleg bezárt. Hallottunk...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...