fbpx
14 C
Kecskemét
2023. október 4., szerda

FRISS HÍREK

Kedves kollégák, hamarosan érkezik a reggeli maradék – szólt a hangosbemondó egy pedagógusoknak tartott rendezvényen Szolnokon

A Szol24 egy informátora szerint másnapi ételmaradékot szolgáltak fel egy pedagógusoknak tartott rendezvényen a Szolnoki Szakképzési Centrumban – állítólag. Az étel a Szolnok városi pedagógusnapról maradt meg. A maradék felszolgálásán kívül több furcsaság is történt – az informátor szerint a jelenség arra hívja fel a figyelmet, hogyan bánnak a jövő nemzedékét oktató emberekkel egyes helyeken.

A Szolnoki Szakképzési Centrumhoz több iskola is tartozik Jász-Nagykun-Szolnok vármegyéből. Ebben az intézményben a városi pedagógusnapot követően egy központi rendezvényt tartottak, amolyan összekovácsolás jelleggel. A tanerőknek ennek érdekében kötelezően elrendeltek egy tanítás nélküli napot.

Azon túl, hogy a szünidő előtt tartottak egy rendezvényt, ami egy napot elvett azoktól a tanulóktól, akik javítani szerettek volna a jegyükön, több „meglepetés” is következett. A kezdést követően állítólag bemondták a hangosbemondóba, hogy “kedves kollégák, hamarosan érkezik a reggeli maradék”. Később kiderült, hogy az előző nap megtartott városi pedagógusnapon felszolgált svédasztalos étel maradékát kínálták a résztvevőknek tízórai gyanánt.

Előzőleg természetesen mintavételt tartottak: állítólag úgy, hogy belekóstoltak az ételekbe, és mivel senki sem lett rosszul, ezzel bevizsgáltnak minősült. A maradék nem lelkes elfogyasztása után még ezek a programok vártak a tanárokra:

  • rajz elkészítése, ami a saját iskolájukra jellemző. A központ szerepét betöltő intézmény alkotói nem másról rajzoltak, mint a gazdasági igazgatójukról, vagyis a kancellárról.
  • Volt egy kötélhúzó verseny is, ahol a központ bejelentette, hogy ők saját kötelüket akarják húzni. A kötélen a felezőt jelző szalag nem volt rögzítve, amit a kancellár maga felé húzott, és az ellenfél kötélrészét beszappanozták – ettől függetlenül legyőzték őket.
Hasonló cikkünk:  Egy hatéves kislány palackpostája ért célba

Az már csak hab a tortán, hogy az összekovácsolást szolgáló eseményt nem közös helyen tartották meg, lévén esett az eső, így aztán minden intézmény külön-külön teremben kapott helyet. Ezzel a másik intézményben dolgozók megismerése teljesen értelmét vesztette.

Hasonló cikkünk:  Egy még be nem mutatott álcafestésű kecskeméti Mercedes járta Szolnok belvárosát

Többen úgy vélték, ez a nap nem a szakmaiságról, összekovácsolásról szólt, hanem arról, hogy állítólag a kancellár fontoskodva fitogtassa erejét. Sokan a jelenlevők közül felháborítónak tartották, hogyan nézik nullának a pedagógusokat.

A Szol24 a panaszokkal kapcsolatban megkereste az intézmény vezetőjét, egyelőre nem érkezett válasz a főigazgató asszonytól.

A cikket a Szol24 és a KecsUP együttműködésének keretében szemlézzük, a teljes cikket itt olvashatja.

Hirdetés

Felkapottak

Pesty László első „ügye” a Kecskemét melletti gyümölcsfeldolgozó pár milliárdos csalása

A 24.hu írta meg hétvégén, hogy Pesty László közzétette az első ügyet, ami szerinte a NER működését mutatja be. Pesty...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...