fbpx
17 C
Kecskemét
2024. május 2., csütörtök

FRISS HÍREK

Kedves kollégák, hamarosan érkezik a reggeli maradék – szólt a hangosbemondó egy pedagógusoknak tartott rendezvényen Szolnokon

- Advertisement -

A Szol24 egy informátora szerint másnapi ételmaradékot szolgáltak fel egy pedagógusoknak tartott rendezvényen a Szolnoki Szakképzési Centrumban – állítólag. Az étel a Szolnok városi pedagógusnapról maradt meg. A maradék felszolgálásán kívül több furcsaság is történt – az informátor szerint a jelenség arra hívja fel a figyelmet, hogyan bánnak a jövő nemzedékét oktató emberekkel egyes helyeken.

A Szolnoki Szakképzési Centrumhoz több iskola is tartozik Jász-Nagykun-Szolnok vármegyéből. Ebben az intézményben a városi pedagógusnapot követően egy központi rendezvényt tartottak, amolyan összekovácsolás jelleggel. A tanerőknek ennek érdekében kötelezően elrendeltek egy tanítás nélküli napot.

Azon túl, hogy a szünidő előtt tartottak egy rendezvényt, ami egy napot elvett azoktól a tanulóktól, akik javítani szerettek volna a jegyükön, több „meglepetés” is következett. A kezdést követően állítólag bemondták a hangosbemondóba, hogy “kedves kollégák, hamarosan érkezik a reggeli maradék”. Később kiderült, hogy az előző nap megtartott városi pedagógusnapon felszolgált svédasztalos étel maradékát kínálták a résztvevőknek tízórai gyanánt.

Előzőleg természetesen mintavételt tartottak: állítólag úgy, hogy belekóstoltak az ételekbe, és mivel senki sem lett rosszul, ezzel bevizsgáltnak minősült. A maradék nem lelkes elfogyasztása után még ezek a programok vártak a tanárokra:

  • rajz elkészítése, ami a saját iskolájukra jellemző. A központ szerepét betöltő intézmény alkotói nem másról rajzoltak, mint a gazdasági igazgatójukról, vagyis a kancellárról.
  • Volt egy kötélhúzó verseny is, ahol a központ bejelentette, hogy ők saját kötelüket akarják húzni. A kötélen a felezőt jelző szalag nem volt rögzítve, amit a kancellár maga felé húzott, és az ellenfél kötélrészét beszappanozták – ettől függetlenül legyőzték őket.
Hasonló cikkünk:  Tegyünk együtt a gyermekekért! – Drámai helyzetben a gyermekvédelem

Az már csak hab a tortán, hogy az összekovácsolást szolgáló eseményt nem közös helyen tartották meg, lévén esett az eső, így aztán minden intézmény külön-külön teremben kapott helyet. Ezzel a másik intézményben dolgozók megismerése teljesen értelmét vesztette.

Többen úgy vélték, ez a nap nem a szakmaiságról, összekovácsolásról szólt, hanem arról, hogy állítólag a kancellár fontoskodva fitogtassa erejét. Sokan a jelenlevők közül felháborítónak tartották, hogyan nézik nullának a pedagógusokat.

A Szol24 a panaszokkal kapcsolatban megkereste az intézmény vezetőjét, egyelőre nem érkezett válasz a főigazgató asszonytól.

A cikket a Szol24 és a KecsUP együttműködésének keretében szemlézzük, a teljes cikket itt olvashatja.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...