fbpx
21.4 C
Kecskemét
2024. április 27., szombat

FRISS HÍREK

Megrongálták a turistaút jelzéseit a Tőserdőben

- Advertisement -

A jelzett turistautakat a civil természetjáró mozgalmak alakították ki, amikkel bejárhatóvá tették Magyarországot. A Kiskunsági Nemzeti Parkban is találhatóak szép számmal ilyen utak. A Tőserdőben és az Alpári-réten ismeretlen személyek átfestették piros X-jelekkel az ÉDOSZ-Kinizsi Természetbarát Sportegyesület által létesített túraútvonal jelzéseit.

A Magyar Természetjáró Szövetség végzi a több ezer kilométernyi úthálózat fenntartását, koordinálását és megvalósítását, valamint nyilvántartja a turistautak hálózatát, illetve szakmai ajánlásokat is kidolgoz. Az egyik lényeges alapelem a jelzésrendszerek folyamatos gondozása és felfestése.

2022-ben mérték fel és jelölték ki az ÉDOSZ-Kinizsi Természetbarát Sportegyesület aktivistái a Tőserdőben és az Alpári-réten található turistautakat a Kiskunsági Nemzeti Park egyetértésével és támogatásával.

A piros vonalakkal történő áthúzás félrevezető lehet, mert az a turistaút megszűnésére vagy az útvonal megváltozására utalhat. Továbbá a szándékosan okozott cselekmény sokak áldozatos munkájának a lebecsülése. A megrongált jelzések helyreállítása a tavaszi időszakban várható.

Hasonló cikkünk:  Ultramaratont teljesített a nyárlőrinci jegyespár (galériával)

via knp.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...