fbpx
19 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

Washingtonban a vízummentesség eltörlését javasolják Magyarországgal szemben

- Advertisement -

Magyarország elleni jelentős utazási korlátozások és a Magnyickij-törvény egyes, magyar politikusokkal szembeni alkalmazása is terítéken van az Egyesült Államokban, miután David Pressman nagykövet visszautazott Washingtonba, hogy Antony Blinken külügyminiszterrel és a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának vezetőivel konzultáljon az amerikai-magyar kétoldalú kapcsolatokról – írja a 444.hu.

Pressman Ben Cardinnal, a Szenátus külügyi bizottságának elnökével is tartott megbeszélést, ami után közleményt adtak ki a lehetséges korlátozásokról. Cardin szerint a „Biden-adminisztrációnak meg kell vizsgálnia, hogy Magyarország valóban olyan megbízható partner-e, hogy megérdemli a vízummentességi programban való részvételt”, valamint a korrupció mértéke miatt meg kell vizsgálni, hogy szankciókat kezdeményezzenek a globális Magnyickij-törvény alapján.

Amit tudni érdemes a Magnyickij-törvényről: korrupció és emberi jogok megsértésében bűnös külföldi döntéshozókkal szemben vezethetnek be beutazási tilalmat az USA-ba.

Hasonló cikkünk:  Bosznia-Hercegovina útja az EU-tagság felé

A szuverenitásvédelmi törvényt és a február elsején induló Szuverenitásvédelmi Hivatalt emelte ki hangsúlyosan a szenátusi bizottság elnöke, amelyek szerinte „közvetlen támadást jelent az újságírók, a civil társadalom, politikai szereplők jogai és mindenki ellen, aki bírálja az Orbán-rezsimet. A drákói törvény mindentől különbözik, amit egy modern demokráciában láthattunk”.

Ha Magyarország kikerülne az amerikai vízummentességi programból, 2008 után ismét csak érvényes vízummal lehetne Amerikába utazni. Most 90 napra lehet vízum nélkül az Egyesült Államokba utazni, ehhez egy úgynevezett elektronikus utazási engedélyezési rendszerben kell regisztrálni.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...